Učenici u Nikšiću za 15 dana prikupili 1,8 tona otpada

"Reciklaža nije blamaža" je pobjednički projekat ALFA Centra na konkursu Pivare "Trebjesa" za finansiranje projekata NVO u oblasti zaštite životne sredine
103 pregleda 0 komentar(a)
reciklaža nije blamaža, Foto: Facebook/NVO ALFA Centar
reciklaža nije blamaža, Foto: Facebook/NVO ALFA Centar
Ažurirano: 25.11.2013. 09:59h

Učenici devet osnovnih i srednjih škola iz Nikšića prikupili su za 15 dana (1. do 15. novembar) 1,8 tona otpada, u prvom krugu takmičenja u selektivnom prikupljanju otpada koje organizuje NVO ALFA Centar.

Takmičenje se organizuje u okviru šestomjesečnog projekta "Reciklaža nije blamaža".

"U takmičenju učestvuju 15-očlane ekipe iz devet nikšićkih osnovnih i srednjih škola, kao i tim Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju. Nadmetajući se u pravilnom prikupljanju otpada, učenici stiču naviku da se svakodnevno bave zaštitom životne sredine i učestvuju u procesu recikliranja", navodi se u saopštenju te NVO.

"Reciklaža nije blamaža" je pobjednički projekat ALFA Centra na konkursu Pivare "Trebjesa" za finansiranje projekata NVO u oblasti zaštite životne sredine.

Projekat se realizuje od oktobra do kraja marta 2014. sa ciljem da se kroz informisanje i praktičnu reciklažu teritorija grada oslobodi nagomilanog otpada koji se može reciklirati, kako bi se taj otpad učinio korisnim.

Partner ALFA Centra u takmičenju je lokalni Centar za reciklažu, koji odvozi selektivno prikupljeni otpad i reciklira ga.

Bonus video: