Snijeg na Žabljaku

Kao ni prvi koji je ove jeseni pao 17. oktobra, snijeg nikoga na Žabljaku nije posebno uzbudio, jer je u ovom kraju to sasvim normalno
142 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 23.11.2013. 09:25h

Kako su meteorolozi najavili, jutros u osvit, na Žabljaku su zalepršale pahulje i zamijenile kišu koja je intenzivno padala prethodna tri dana. Kako je jutro odmicalo postajale su sve gušće pa je ubrzo grad obijelio.

Kao ni prvi koji je ove jeseni pao 17. oktobra, snijeg nikoga na Žabljaku nije posebno uzbudio, jer je u ovom kraju to sasvim normalno.

To je nagovijestila sniježna bjelina koja je ju četvrtak ujutro bila vidljiva u planini, iznad dvi hiljade, a u petak se spustila na oko 1.800 metara.

Snijeg jutros ne ometa odvijanje saobraćaja. Oni koji dolaze iz pravca mosta na Tari kažu da su ih pahulje dočekale tek na prilazu Žabljaku. Prema Šavniku pada, ali se ne zadržava na kolovozu. Ipak, cijela situacija iziskuje opreznu vožnju i posjedovanje zimske opreme, što je i zakonska obaveza.

Spremni su i putari "Crnagoraputa". Na snjegočistačima su montirani uređaji za uklanjanje snijega i, kako nam je rečeno, na lagerima su dovoljne količine kamenog agregata i soli.

Jutros na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac

Galerija

Bonus video: