Podgorica: Optužila komunalnog policajca da selektivno kažnjava

"Više puta sam bila svjedok da se Rončević dogovara sa ljudima, koje vjerovatno poznaje, i da ih ne kazni zbog nepropisnog parkiranja"
225 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 25.11.2013. 10:44h

Novljanka Vesna Bigović platila je 60 eura jer se ukoso parkirala na dozvoljenom mjestu, dok je, tvrdi, vlasnik drugog automobila prošao nekažnjeno iako je auto ostavio na pješačkom prelazu.

Bigović je kazala da se u 17. novembra u večernjim satima parkirala ukoso u Njegoševoj ulici, jer nije mogla drugačije od vozila na pješačkom prelazu, optuživši komunalnog inspektora Ljubišu Rončevića za "selektivno kažnjavanje".

Iz Komunalne policije nijesu odgovorili na pitanja "Vijesti" u vezi s optužbama koje je iznijela Bigović.

"U Njegoševoj ulici, u dijelu u kojem je dozvoljen parking, parkirala sam svoj automobil ukoso, jer su komunalni policajci u tom času razgovarali sa vozačem koji je parkirao na pješačkom prelazu, zbog kojeg nijesam ni mogla da se ispravno parkiram. U produžetku ulice bilo je još vozila koja su bila ukoso parkirana, neka čak i paralelno sa već parkiranim automobilima, ali je njima smetalo samo moje. Parkiranih vozila bilo je i u djelu Njegoševe gdje su postavljeni stubići, u kojem je parkiranje zabrabnjeno", kazala je Bigović "Vijestima".

Ona je rekla da je inspektor Rončević u zapisniku naveo da je njeno vozilo onemogućavalo izlazak sa parkinga, što "nije tačno".

Ona tvrdi da je nekoliko puta prisustovala situacijama u kojima Rončević "selektivno kažnjava vlasnike automobila".

"Više puta sam bila svjedok da se Rončević dogovara sa ljudima, koje vjerovatno poznaje, i da ih ne kazni zbog nepropisnog parkiranja. Vjerujem da sam kažnjena zbog toga što su na automobilu hercegnovske tablice", kazala je Bigović.

Rončević je prošle sedmice na Trgu Republike, ispred nekadašnjeg JAT-a, kaznio sugrađanina J.K. uprkos tome što ima mjesečnu kartu za parkiranje, pojasnivši da su ta mjesta rezervisana za vlasnika "Carina" Čedomira Popovića.

Iz "Parking servisa" su tada saopštili da vlasnik mjesečne karte može da se parkira na bilo kom slobodnom mjestu u toj zoni.

"Opasna mjesta" prefarbana u žuto

J.K. je parkirao auto na mjestu broj 123, koje je, u međuvremenu, kao i mjesto 124 prefarbano u žuto, a redni brojevi izbrisani.

On tvrdi da je "pauk" i ranije podizao auta sa tih "opasnih mjesta".

U najkraćem, žuta boja znači da je parking mjesto rezervisano, a u četvrtak oko podne tu su bila parkirana dva vozila “Carina”.

"Mislim da su u srijedu izbrisali brojeve na parking mjestima 123 i 124 i ofarbali ih u žuto. Parking mjesta razervisao sam davno, ali nisam ni znao koja su to tačno mjesta, niti sam o tome vodio računa. Znam samo da nikada nikoga, u ovih mojih prvih 50 godina, nisam zvao da podigne bilo koje vozilo sa nekog parking mjesta u gradu", kazao je Popović.

Galerija

Bonus video: