Krivična prijava protiv čelnika FSCG: Ukinuli treneru premije da ne plaća alimentaciju

Bivša supruga Dragoja Lekovića podnijela krivičnu prijavu protiv Dejana Savićevića, Momira Đurđevca i Cvete Orlandić
498 pregleda 44 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2013. 17:34h

Podgoričanka Valentina Kovačević, bivša supruga trenera golmana reprezentacije Dragoja Lekovića, podnijela je krivičnu prijavu protiv čelnika Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).

U krivičnoj prijavi navedeno je da su predsjednik FSCG Dejan Savićević, generalni sekretar Momir Đurđevac i šef računovodstva Cveta Orlandić iskoristili službeni položaj i protivpravno pribavili imovinsku korist za njenog bivšeg supruga Lekovića u iznosu višem od 30.000 eura.

Kovačević tvrdi da su to uradili na način što su Lekoviću smanjili platu za 50 odsto i ukinuli premije za postignute rezultate.

"Taj novac, koji je trebalo da dobije na osnovu pomenutih premija, davali su mu na ruke, izbjegavajući poreske obaveze. Sve je to učinjeno da se ne bi ispoštovala pravosnažna odluka suda da moj bivši suprug u punom iznosu plaća alimentaciju za djecu do 50 odsto svojih mjesečnih primanja", kazala je Kovačević, koja sa Lekovićem ima troje djece.

Kovačević se u maju 2007. godine sporazumno razvela od Lekovića.

Kovačević je kazala da se zbog svog problema obraćala i ministru pravde Dušku Markoviću, premijeru Milu Đukanoviću, ombudsmanu, Centru za socijalni rad, Ženskoj kući

"Nikada nije ispoštovao da plaća alimentaciju. U avgustu 2011. godine podnijela sam krivičnu prijavu protiv svog bivšeg muža. U novembru 2011. godine po mojoj tužbi Osnovni sud je ponovo naložio da se polovina njegovih primanja prenese na moj račun", rekla je Kovačević.

Ona tvrdi da je Leković u decembru 2011. godine u FSCG imao platu 1.000 eura.

"Od te plate 500 eura prenijeto je na moj račun. Sljedeći mjesec, odnosno u januaru 2012. primio je duplo manju platu, tako da je na moj račun prebačeno 250 eura. Pored toga djeca nijesu dobila ni centa od premija, iako poslije svake utakmice reprezentacije igrači i stručni štab dobijaju premije za ostvareni rezultat, koje iznose i po više hiljada eura", tvrdi Kovačević.

Pojasnila je da je samo od septembra 2010. do juna 2011. preko računa FSCG, na ime premija, Lekoviću uplaćeno 6.500 eura.

"Od tog novca djeca nijesu dobila 50 odsto, kako su trebala. Posle su mu te premije navodno ukinute. Osnovano sumnjam da on premije dobija na ruke, što znači da se time ne plaća ni porez. Zbog toga sam se 24. aprila ove godine obratila i Poreskoj upravi, iz koje su kazali da će provjeriti račune FSCG", kazala je Kovačević.

Istakla je da je u januaru 2013. sud donio novu presudu da je Leković kriv zbog nepoštovanja plaćanja alimentacije u periodu od prvog decembra 2010. do 11. novembra 2011. U presudi piše da je Leković uslovno osuđen na 75 dana zatvora.

Kovačević je kazala da njen bivši suprug ostvaruje prihode i iz Škotske i Saudijske Arabije. Istakla je da se zbog svog problema obraćala i ministru pravde Dušku Markoviću, premijeru Milu Đukanoviću, ombudsmanu, Centru za socijalni rad, Ženskoj kući.

Iz FSCG nije odgovoreno na pitanja poslata mail-om.

Kovačević: Savićević mi rekao da sam kučka i ološ

Kovačević je saopštila da je u martu 2012. godine pozvala generalnog sekretara Momira Đurđevca, povodom smanjenja plate njenog bivšeg supruga.

"Pitala sam zašto mu je duplo smanjena plata, na šta je Đurđevac odgovorio da nemam pravo o tome da se raspitujem, jer je to njihova unutrašnja stvar", kazala je ona.

Dejan Savićević

Pet minuta kasnije, kaže Kovačević, zvao ju je Dejan Savićević.

"Sa tog istog broja zvao me je Savićević. Izvrijeđao me je, kazao mi je: ’Ološu, kučko, kur*o... Ti ćeš ovdje da zoveš i da se raspituješ o premijama. Više da nijesi nikad nazvala i da zaboraviš ovaj broj telefona, a ja ću Dragoju Lekoviću da dajem plate i premije koliko ja hoću", kazala je Kovačević.

Galerija

Bonus video: