Bar: Za vreću smeća pred vratima kazna 30 eura

Komunalni policajci u Baru kontrolištu stubišta i ulaze u zgradama, Topolica prva na spisku
267 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2013. 10:16h

Ružna, a nažalost učestala pojava odlaganja kesa sa kućnim otpadom ispred kućnih vrata u zgradama na Topolici, problem je koji će barska Komunalna policija pokušati da suzbije represivnim mjerama.

Načelnik ove opštinske službe Zoran Pajović rekao je juče “Vijestima” da se u minulih sedam dana više građana telefonskim putem požalilo Komunalnoj policiji da im komšije-etažni vlasnici-ostavljaju kese sa smećem ispred vrata svojih stanova “tako da se cijelim ulazom širi neprijatan miris”.

“Komunalni policajci zaduženi za reon Topolice izlazili su po svakoj prijavi na lice mjesta i konstatovali da se ova pojava stvarnoširi u pojedinim zgradama, posebno u onima u kojima živi veliki broj stranaca. Podsjećamo da opštinska Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama propisuje da je zabranjeno bacati i ostavljati otpatke i drugo smeće na stepeništima, hodnicima i drugim zajedničkim djelovima zgrada. Otpatke i smeće vlasnici – korisnici su dužni odlagati u posude i uređaje koji su za to određeni”, naglasio je Pajović.

Prema njegovim riječima, prilikom utvrđivanja identiteta osoba koja se na ovaj neprimjereni način ponašaju u stambenim zgradama, komunalni policajci će uručivati rješenja “a nepostupanje po rješenju biće sankcionisano prekršajnim nalogom u iznosu od 30 eura”.

Veliki problem u radu Komunalne policije, dodaje Pajović, jeste činjenica da je do sada formiran veoma mali broj skupština etažnih vlasnika, što onemogućava sprovođenje ovakvih odluka. Za sada su skupštine etažnih vlasnika formirane u svega jednoj trećini ulaza na Topolici.

“Ako stanari budu poštovali Odluku o kućnom redu u stambenim zgradama, uslovi stanovanja i sami odnosi između stanara biće na znatno višem nivou, znaće se koje su njihove obaveze i ko živi u ulazima. Primjenom novog Zakona o komunalnoj policiji koji nam daje znatno veća ovlašćenja u pogledu djelovanja prema prekršiocima, svešće se na minimum ovakva i slična kršenja komunalnog reda”, zaključio je Pajović.

Galerija

Bonus video: