Mještani počeli obnovu škole u Komarnici

Veliki broj njih, uz podršku Opštine Šavnik, Ministarstva prosvjete i Obrazovnog centra u Šavniku odlučili su da ne dozvole dalje propadanje objekta škole
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.07.2018. 13:14h

Mještani Komarnice kod Šavnika, stalno nastanjeni i oni u rasijanju krenuli su sa obnovom zgrade škole u sklopu koje su i prostorije za sastane, ranije i za igranke i druga kulturna i društveno politička dešavanja i dogovaranja.

Veliki broj njih, uz podršku Opštine Šavnik, Ministarstva prosvjete i Obrazovnog centra u Šavniku odlučili su da ne dozvole dalje propadanje objekta škole.

"Već smo dotrajale prozore i vrata na zgradi zamijenili novim. U toku su radovi na revitalizaciji fasade a slijedi zamjena krova. Sa zadovoljstvom i voljom uradićemo ovaj posao jer smo tu stekli pismenost i prva znanja. Sa emocijama doživljavamo ovaj objekat. Za nas je ovo spomenik kulture", kaže predsjednik odbora za obnovu škole Velimir Đurđić uz nadu da se u školi u Komarnici ponovo začuje dječija graja i školsko zvono.

Đurđić podsjeća da su ovu školu pohađali raniji reprezentativni fudbalski golmani Zoran Šarović i Zoran Nikitović, estradni umjetnik Velizar Kasalica, veliki broj pravnika, oficira, inženjera, ekonomista. Naglašava da je akciju podržao aktuelni vaterpolo reprezentativac Bogdan Đurđić, ne zaboravljajući da je njegov otac učio u toj školi.

Škola u Komarnici izgrađena je 1924 godine i radila kao područno odjeljenje škole u Šavniku. Tokom drugog svjetskog rata zapaljena je, a 1946 obnovljena. Bilježi sad a je u njenim klupama bilo i po 70 đaka. Godinama ne radi iako je šest osnovaca protekle školske godine nastavu pohađalo u Šavniku.

Galerija

Bonus video: