Novi voz se pokvario, portparolu naredili da ćuti

I druga portparolka ŽPCG Teodora Kusovac napustila posao zbog sukoba sa upravom kompanije
100 pregleda 26 komentar(a)
Novi voz, Foto: Savo Prelević
Novi voz, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2013. 08:46h

Nakon Kaline Adrović koja je, kako je nadavno izjavila na sudu, mjesecima bila onemogućavana da radi svoj posao i komunicira sa medijima, pa je na kraju premještena na drugo mjesto i “poslata” na višemjesečno bolovanje, i druga portparolka Željezničkog prevoza Teodora Kusovac zbog istog razloga dala je otkaz na tu poziciju.

Kusovac je juče potvrdila “Vijestima” da više nije portparol ŽP. Objasnila je da je prošlonedjeljni problem sa zastojem voza u Virpazaru bio definitivni razlog za prekid loše saradnje sa upravom.

Novi voz iz Španije ostao je u kvaru u Virpazaru, zbog kvara na elektroinstalacijama i u Podgoricu je stigao sa tri sata zakašnjenja. Tri nova voza iz Španije plaćeni su 13 miliona eura.

“Ja sam jednostavno mislila da je naša osnovna dužnost da obavijestimo javnost šta se desilo. Oni su mislili drugačije i ja sam odlučila da je tu kraj”, kaže Kusovac.

Ona tvrdi da mjesecima unazad nije imala dobru saradnju sa izvršnim direktorom ŽPCG Milojicom Zindovićem i da je posljednji događaj samo bio kulminacija.

Zindović kaže da on odgovara za ŽP pa i za informacije koje se saopštavaju iz te kompanije. “Informacije koje idu u javnost moraju biti tačne i ne može se pisati napamet pa da nas neko sjutra demantuje”, kaže Zindović.

On je rekao da mora voditi računa i o svom ugledu: “Ja sam čovjek sa trideset i više godina staža, magistar tehničkih nauka i akademik inženjerske komore i ne smijem sebi dozvoliti da nešto pričam pa da me sjutra demantuju. Ja nijesam šarlatan, ne smijem lupati”.

Zindović smatra da nije korektno očekivati da se obavještava javnost o nečemu o čemu ni oni nemaju sigurnu informaciju.

“Inženjer iz Španije nije znao o kakvom je problemu riječ, a mi smo valjda trebali da nagađamo pa da nas neko sjutra demantuje”, kazao je Zindović, obrazlažući zašto je u petak izostalo saopštenje te kompanije o višesatnom zastoju novog voza u Virpazaru.

Bonus video: