Privredna komora: Ljetnja sezona bila je uspješna, početi pripreme za narednu

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin podsjetila je da je od maja do septembra bila pojačana inspekcijska kontrola
0 komentar(a)
Slovenska plaža, kupači, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, kupači, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.11.2013. 16:27h

Ljetnja sezona je bila uspješna a treba početi promociju kako bi joj i zimska bila bar približna, ocijenjeno je juče na sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva.

Odbor Privredne komore razmatrao je rezultate koji su ostvareni u toku prvih devet mjeseci ove godine.

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin podsjetila je da je od maja do septembra bila pojačana inspekcijska kontrola, kao i da su šest primorskih opština i centralni dio inspektori kontrolisali. Prema njenim riječima, inspektori su nesumnjivo doprinijeli podizanju kvaliteta ukupne turističke ponude.

Pomoćnica ministra održivog razvoja i turizma Željka Radak podsjetila je na podatke da je nacionalne parkove za devet mjeseci posjetilo čak 17 odsto više turista nego prošle godine što je povećalo prihode za 40 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Da smo imali uspješnu turističku sezonu pokazuju i podaci koje je dala Centralna banka Crne Gore. Za devet mjeseci ostvaren je prihod od oko 697 miliona eura ili 2, 4 odsto više nego lani”, kazala je ona.

Osim njih i direktor Nacionalne turističke organizacije Aleksandar Radović saglasan je da je ljetnja sezona bila vrlo uspješna, i dodaje da je siguran da će zimskabiti još uspješnija:

“Naši ski centri imaju veliku konkurenciju u ski centrima Kopaonik, Jahorina, Šar-Planina. Jednostavno naš je interes da zadržimo naše građane da svoje zimske odmore provedu u crnogorskim ski centrima”, otkrio je on. Radović je poručio da neće izostati dalja promocija Crne Gore kao primamljive ljetnje ali i zimske turističke destinacije.

Bonus video: