"Vama je 30 centi ništa, ali za đaka je mnogo"

Emin Duraković je rekao da su đaci iz Mrkojevića već četvrtu godinu jedini u opštini kojima roditelji plaćaju prevoz umjesto opštine, “što je klasična diskriminacija”
99 pregleda 0 komentar(a)
Branka Nikezić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branka Nikezić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.11.2013. 11:58h

Član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Emin Duraković, odbornik u Skupštini Bar, optužio je lokalne vlasti za bahatost i diskriminatorski odnos prema Mrkojevićima “koji su za njih građani drugog reda”.

U kritici čelnika Opštine i odbornika DPS-SDP koji nijesu bili u utorak na sjednici SO koju je zakazala opozicija, Duraković je ocijenio da barska vlast u Mrkojevićima želi samo da “raubuje resurse i glasove ovog bogatog kraja, a da zauzvrat ne daje ništa”.

“U DPS-u moraju znati da su upravo glasovima Mrkojevića zauzeli tople fotelje, iako će im to biti zadnji put. S druge strane, predsjednica Nikezić bi morala znati da su njena godišnja primanja za dvadesetak radnih dana značajno veća nego ukupna sredstva za prevoz 180 đaka iz Mrkojevića na godišnjem nivou"

On je rekao da su đaci iz Mrkojevića već četvrtu godinu jedini u opštini kojima roditelji plaćaju prevoz umjesto opštine, “što je klasična diskriminacija”.

Duraković dodaje da su na posljednjem kolegijumu u Skupštini predstavnici DPS-a u vezi sa ovim problemom “direktno prebacili odgovornost na OŠ “Mrkojevići" koja im navodno nije dostavila konkretne podatke.

“No, uvidom u dokumentaciju koja je zavedena, te u zaključak Odbora za finansije za budžet za 2013, jasno se vidi da ti zahtjevi postoje i da je novac za prevoz opredijeljen. Odgovor se u suštini krije u ironičnom komentaru predsjednice Skupštine opštine i odbornika DPS Branke Nikezić da je baš “veliki problem 30 centi po đaku za Mrkojeviće” i da je o tome “beskorisno raspravljati na Skupštini” ”, rekao je Duraković.

On je dodao da PCG predsjednici NIkezić “čestita na iskrenosti i priznanju stvarnih diskriminatorskih stavova DPS-a prema Mrkojevićima”, dodajući da se “lako može zaključiti po onoj narodnoj “vuk dlaku mijenja, ali ćud nikako, znajući šta je ovom kraju ratnohuškački DPS radio tokom 90-ih godina”.

“U DPS-u moraju znati da su upravo glasovima Mrkojevića zauzeli tople fotelje, iako će im to biti zadnji put. S druge strane, predsjednica Nikezić bi morala znati da su njena godišnja primanja za dvadesetak radnih dana značajno veća nego ukupna sredstva za prevoz 180 đaka iz Mrkojevića na godišnjem nivou”, zaključio je Duraković.

Bonus video: