"Građani finansiraju noćne provode sina Ivice Stankovića"

Sve i da je sinu Vrhovnog tužioca ugrožena bezbjednost, ističu iz ove partije, sigurno utočište ne bi tražio u najmasovnijoj i najelitnijoj diskoteci u Crnoj Gori
1290 pregleda 0 komentar(a)
Službeno vozilo Top Hil, Foto: Prava Crna Gora
Službeno vozilo Top Hil, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 31.07.2018. 09:19h

Službeno vozilo fotografisano 27. jula ispred diskoteke Top Hil u Budvi u kasnim poslijeponoćnim satima "štitilo" je sina Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, Aleksu Stankovića, koji se tu nalazio čitave večeri u noćnom provodu.

To tvrde u Pravoj Crnoj Gori, kazavši da im je informacija potvrđena iz više izvora.

U toj partiji su, kako su kazali, zapanjeni saopštenjem Uprave policije povodom ovog slučaja.

"Umjesto da uputi izvinjenje javnosti, ova institucija se pozvala na odluku Vlade koja nema veze sa konkretnim slučajem neovlašćenog korišćenja službenog vozila u Budvi", kazali su iz Prave Crne Gore.

Uprava policije, kako smatraju, obmanjuje javnost kada citira odluku u koju je Prava Crna Gora imala uvid.

"Ova odluka ne propisuje zaštitu člana porodice bilo koga iz Vrhovnog državnog tužilaštva, a pogotovo ne u noćnom provodu po klubovima i diskotekama. Ova odluka se neposredno odnosi na Vrhovnog državnog tužioca lično, što decidno propisuje član 3, Odluke na koju se poziva Uprava policije. I sve da je sinu VDT-a ugrožena bezbjednost, sigurno utočište ne bi tražio u najmasovnijoj i najelitnijoj diskoteci u Crnoj Gori, što jasno govori da je riječ o klasičnoj zloupotrebi državnih resursa u korist tatinih sinova, a u svrhu njihovih noćnih provoda", kazali su iz te partije.

Očigledno je, kako navode, da u trošenju budžetskih sredstava postoji neprihvatljiva siva zona i netransparente i neregulisane procedure, koja državnim funkcionerima omogućavaju privatizaciju javnog budžeta, trošenje finansijskih, ljudskih, pa i institucionalnih resursa državnih organa.

"Prava Crna Gora ovom prilikom ne postavlja pitanje nepristojno visokih suma koju djeca državnih funkcionera troše po noćnim klubovima, bez obzira što je potpuno legitimno pitati odakle im sve to, ali je dužna da traži i instistira na konkretnom epilogu i procesuiranju ove i svake druge privatizacije javnih organa i javnih finansijskih sredstava od kojih treba da se formira minimum ekonomske i druge sigurnosti svi građani Crne Gore. Najzad, nije ni čudo što imamo tako visok stepen kriminaliteta i nerasvjetljenih najtežih krivičnih dijela, kada su službenici policije ali i drugih organa angažovani u ugađanju porodicama visokih državnih funkcionera, ovdje konkretno uključujući i Vrhovnog državnog tužioca", zaključuju iz Prave Crne Gore.

Bonus video: