Sjutra počinje obilježavanje Dana opštine Budva

Kako je agenciji MINA saopšteno iz Opštine, u sportskom centru Rea će u deset sati biti otvoren Međunarodni karate turnir, podom 35 godina Karate kluba Budva
1 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.11.2013. 17:17h

U Budvi će sjutra, otvaranjem sportskih manifestacija, početi obilježavanje Dana te opštine, 22. novembra.

Kako je agenciji MINA saopšteno iz Opštine, u sportskom centru Rea će u deset sati biti otvoren Međunarodni karate turnir, podom 35 godina Karate kluba Budva.

Pola sata kasnije na boćarskim terenima na Sloveskoj plaži počeće 15. Međunarodni turnir u boćanju, na kome će učesvovati ekipe iz Srbije, Hrvatske i budvanski boćarski klubovi Maini, Omladinac i Slovenska plaža.

Svečana sjednica Skupštine opštine Budva biće održana u petak, 22. novembra, u hotelu Maestral u Pržnu, nakon čega će, u 18 sati, u hotelu „Avala“ biti održana promocija monografije „Muzeji Budve, blago Kadmovog grada“, povodom obilježavanja deset godina Muzeja Budve.

Iste večeri biće potpisan Protokol o saradnji sa porodicom Luketić, povodom osnivanja Muzeja Stevana Luketića.

U subotu, 23. novembra, u organizaciji budvanskog Društva dobrovoljnih davalaca, biće orgaizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, kao i biciklističko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola.

U Akademiji zanja će, u subotu u 18 sati, biti prikazana pozoriša predstava „Indigo“, koja će dva sata kasnije biti priređena i u prostorijama Crvene komune u Petrovcu.

U nedjelju, 24. novembra, u hotelu „Maestral“ u Pržnu biće promovisana monografija „Manastir Praskvica“, povodom 600 godina postojanja crkve Svetog Nikole u tom manastiru Praskvica. Promocija Monografije počeće u 20 sati.

U ponedjeljak, 25. novembra, na Akademiji znanja biće održan koncet ženske vokalne klape Harmonija, povodom 30 godina postojanja.

Bonus video: