Ekonomsko-ugostiteljska iz Nikšića obilježava 52 godine rada

Kolektiv i učenici škole odlučili su da jubilej obilježe desetodnevnim aktivnostima u sklopu kojih će biti održane tribini, predavanja, poetske večeri, humanitarne i ekološke akcije
150 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2013. 14:58h

Otvaranjem kabineta prirodne grupe predmeta i izložbom istoričarke umjetnosti Ankice Bjelice, Ekonomsko-ugostiteljska iz Nikšića proslavila je danas 52 godine uspješnog rada.

Kolektiv i učenici škole odlučili su da jubilej obilježe desetodnevnim aktivnostima u sklopu kojih će biti održane tribini, predavanja, poetske večeri, humanitarne i ekološke akcije.

Međutim, neće biti zaboravljeni ni najbolji učenici ove vaspitno-obrazovne ustanove pa će biti organizovan prijem za one koji su u poslednjih 20 godina svojim uspjesima, nagradama i peticama doprinijeli da Ekonomska škola u Nikšiću bude ustanova u kojoj se svake godine traži mjesto više.

„Kad škola dostigne određeni nivo, mi vjerujemo da je to visok nivo, sve inovacije u nastavi, opremanja nastavnim sredstvima, postignuća učenika, takmičarski rezultati smatraju se očekivanim. U proteklom periodu škola je stvorila zavidnu infrastrukturu sa svim neophodnim sadržajim, za ostvarivanje visokih rezultata u obrazovno vaspitnoj djelatnosti“, kazao je direktor škole Duško Lučić.

Škola ima 18 klasičnih učonica, veliki broj savremenih kabineta, biblioteku sa blizu 25.000 knjiga, amfiteatar koji koristi zajedno sa Fakultetom za sport i fiskulturnu salu koja je renovirana zahvaljujući KK „Sutjeska“ i koja će biti otvorena naredne sedmice.

„Iznad svega ova Škola ima izuzetan nastavnički kolektiv kao najvažniji resurs. Ima takođe veliko interesovanje učenika i njihovih roditelja, te smo u prilici da tokom upisa izaberemo najbolje“, istakao je Lučić.

Svečanosti su pored učenika i kolektiva škole prisustvovali i Vojo Miljanić, prvi direktor samostalne Ekonomske škole „Braća Kotarac“ koja je bila smještena u dvorcu kralja Nikole i Luka Mašulović, pretposlednji direktor škole.

Sa proslave (Foto: Ivan Petrušić)

„Kada smo počeli sa radom, vjerovali ili ne imali smo jednu staru, rashodovana pisaću mašinu, samo da bi se učenici mogli upoznati sa mehanizmom. To je bila sva imovina Ekonomske škole 'Braća Kotarac'. Danas kada vidim šta sve ova škola ima srce mi je puno. Imao sam priliku da obiđem mnoge škole u Crnoj Gori i s pravom mogu reći da se ova može svrstati u red najboljih“, kazao je prvi direktor Ekonomske škole.

Prethodna dva dana organizovana je tribina o mladima u reformi pravosuđa, na kojoj su govorili Slavko Milić iz Uprava policije i Dragiša Janjušević iz Centra za političku edukaciju, kao i poetsko- dramski program „Dvjestota luča Njegoševa“.

Manifestacija se nastavlja u ponedjeljak humanitarnom akcijom prikupljanja pomoći za Dječji dom „Mladost“ u Bijeloj. U toku naredne sedmice biće organizovano druženje sa publicistom i hroničarom grada Maksimom Vujačićem, ali i bivšim bokserskim šampionom Zoranom Vujičićem.

Galerija

Bonus video: