Lazović i Konjević odgovorili Mugoši: Htjeli ste da oštetite budžet za 300.000 eura

Mugoša je optužio Lazovića i Konjevića za "političku odmazdu" i opstrukciju
0 komentar(a)
Lazović i Konjević, Foto: Boris Pejović
Lazović i Konjević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.11.2013. 17:57h

Vlada Crne Gore odbila je prijedlog odluke Glavnog grada o izmirenju poreskog duga jer je procjena imovine koju je uradio Glavni grad bila veća za 300.000 eura od procjene Ministarstva finansija, naveli su u zajedničkoj izjavi potpredsjednik Vlade Vujica Lazović i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

"Možda je suma od 300.000 eura za gospodina Mugošu sitnica, ali je za Vladu bila upozorenje da se stvari trebaju dodatno provjeriti u zaštiti interesa javnih finansija", naveli su Lazović i Konjević, dodajući da bi prihvatanjem takvog materijala budžetu Crne Gore bila nanesena šteta u tom iznosu novca.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša optužio je danas Lazovića i Konjevića da "političkom odmazdom" i opstrukcijom pokušavaju da prikažu da Glavni grad i on lično, “rade neke nezakonite stvari”.

Mugoša: Lazović i Konjević prikazuju da radim neke nezakonite stvari >>>

Konjević je nedavno uputio dopis tužilaštvu i policiji da ispitaju zakonitost Mugošine odluke da Glavni grad preuzme poreski dug preduzeća “Putevi” od 2,3 miliona eura, jer nije dobila saglasnost Skupštine Glavnog grada.

"Vlada Crne Gore je raspravljala o prijedlogu izmirenja poreskog duga Glavnog grada Podgorice i taj materijal je vraćen jer je Vlada željela da ispoštuje zakonitost u svom radu i zaštiti interese budžeta države Crne Gore. Materijal je vraćen uz saglasnost predlagača, Ministarstva finansija i predsjednika Vlade, koji je predsjedavao sjednicom, sa instrukcijom Ministarstvu finansija o daljem postupanju i potrebnoj doradi materijala", naveli su Lazović i Konjević.

Bonus video: