Sveti Stefan: "Imobilia" započela gradnju luksuznih vila

Opština Budva izdala je dozvolu za gradnju zgrade od 2.800 kvadrata bruto građevinske površine koja će imati garažu, tri suterenske etaže, prizemlje i tri sprata
608 pregleda 0 komentar(a)
Sveti Stefan, Crvena glavica, gradilište, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, Crvena glavica, gradilište, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.11.2013. 18:41h

Budvanska kompanija „Imobilia“, vlasništvo crnogorskog biznismena Branka Ćupića, započela je izgradnju prve faze, turističko-apartmanskog kompleksa na Crvenoj glavici, postavljanjem temelja za turistički objekat, čime je definitivno započela urbanizacija ove atraktivne lokacije.

“Imobilia” je vlasnik 25 hiljada kvadrata na Crvenoj glavici, a parcela od 1.500 kvadrata, na kojoj je započeta izgradnja turističko–apartmanskog objekta, nalazi se praktično u srcu Svetog Stefana, iznad lijeve svetostefanske gradske plaže.

Vlasnik kompanije "Imobilia" Branko Ćupić, koji je vlasnik i starogradske tvrđave Citadela, gazduje i elitnim bečićkim hotelskim kompleksom „Iberostar Belvi“, jednom od najuspješnijih kompanija u CG, koja posluje u okviru špansko-njemačkog hotelskog lanca „Iberostar“

Opština Budva izdala je građevinsku dozvolu za gradnju, kako se navodi u dokumentu, zgrade od 2.800 kvadrata bruto građevinske površine koja će imati garažu, tri suterenske etaže, prizemlje i tri sprata. Riječ je o parceli koja se nalazi na strmini, a radovi se uveliko izvode.

Ćupić, koji je vlasnik i starogradske tvrđave Citadela, gazduje i elitnim bečićkim hotelskim kompleksom „Iberostar Belvi“, jednim od najuspješnijih hotelskih kompanija u Crnoj Gori, koja posluje u okviru špansko-njemačkog hotelskog lanca „Iberostar“.

Na jednom od najljepših lokaliteta na Crnogorskom primorju - Crvenoj glavici nadomak Svetog Stefana, koja je do sada bila potpuno neizgrađena, planskim dokumentom Urbanistički projekat “Ekskluzivni turistički kompleks Crvena glavica” koji je lokalni parlament usvojio 2010. godine po hitnom postupku, na nešto manje od 16 hektara, do skora, netaknute “divljine” nići će nekoliko rezidencijalnih kompleksa vila, apartmanski kompleks, i hotel.

Prema tom planskom dokumentu predviđeno je da ukupno bude izgrađeno 80 različitih objekata, od kojih 69 vila, osam apart–hotela i jedan hotel, te dva objekta uslužne djelatnosti. Urbanizacija Crvene glavice počela je prije godinu i po, kada je u stoljetnoj borovoj šumi izgrađeno nekoliko luksuznih vila.

“Urbanističkim projektom predviđeno je kompletno uređenje lokacije i izgradnja koja će imati turističko-poslovni karakter u funkciji turizma sa različitim sadržajima, što znači kombinaciju smještajnih kapaciteta apartmanske ponude i ekskluzivnih rezidencijalnih sadržaja, kao i njeno infrastrukturno i saobraćajno opremanje.

Područje budućeg apartmanskog naselja Crvena glavica podijeljeno je u nekoliko različitih zona i to u prvoj zoni su apartmani visoke kategorije, koji će se kaskadno spuštati ka moru i naselju Sveti Stefan.

Uz morsku obalu planirana je šetališna staza, kao nastavak dugo najavljivane “lungo mare”, koja nikako da bude izgrađena uz gradsku svetostefansku plažu.

Drugu zonu predstavlja kompleks objekata namijenjenih turizmu, u formi vila, dok će u trećoj zoni biti objekti namijenjeni kolektivnom korišćenju u funkciji apartmanskog naselja.

Četvrtu zonu predstavljaju kompleksi za rekreaciju, odnosno sistem povezanih bazena, dok će u petoj zoni biti sportski tereni i dječja igrališta. Šesta zona rezervisana je za izgradnju podzemnih garaža.

“Capital estate” proširio parcelu

Osim Ćupića, jedan od glavnih graditeljskih igrača je i kompanija “Capital estate”, koja na Crvenoj glavici, odnosno lokalitetu “pasja jama”, ima više od dva hektara zemlje.

Upravo ta kompanija je prije tri godine na javnoj licitaciji opštinsku parcelu od 1,2 hektara kupila za 3,7 miliona eura.

Firma "Capital estate" koja je vlasnik oko 20 hiljada kvadrata zemlje na Crvenoj glavici, dokupila je još dio opštinske zemlje, kako bi formirala urbanističku parcelu, a kao obrazloženje navela je da planira izgradnju turističkog kompleksa.

Bonus video: