Učenici OŠ "Sutjeska" obišli deponiju "Livade" i Reciklažni centar

"Cilj je bio upoznavanje učenika sa osnovnim principima reciklaže, kao i njene važnosti za zaštitu životne sredine i zdravlja"
1 komentar(a)
učenici OŠ Sutjeska, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
učenici OŠ Sutjeska, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 13.11.2013. 17:21h

Učenici OŠ “Sutjeska” posjetili su deponiju “Livade” i Reciklažni centar, s ciljem sticanja znanja o značaju očuvanja životne sredine.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, koje je i organizovalo posjetu, saopštili su da su đaci učili o vrstama reciklažnog otpada.

"Cilj je bio upoznavanje učenika sa osnovnim principima reciklaže, kao i njene važnosti za zaštitu životne sredine i zdravlja", navodi se u saopštenju.

Profesor Bogić Gligorović smatra da je veoma bitno da djeca u ranom uzrastu shvate značaj otpada kao resursa i reciklaže.

“Neophodno je početi veoma rano sa radom sa najmlađima u ovoj oblasti, jer oni moraju shvatiti da je odgovorno ponašanje neophodno za očuvanje ravnoteže u prirodi i funkcionisanju društva u cjelini. Stoga, naši učenici uvijek učestvuju u svim akcijama koje se tiču zaštite životne sredine”, kazao je Gligorović.

Posjeta je organizovana kao dio projekta “Priprema i implementacija državnog i lokalnih planova upravljanja otpadom“, koji finansira EU, a realizuje Ministarstvo održivog razvoja.

Iz Ministarstva su saopštili da su na ovaj način “nastavljene projektne aktivnosti na podizanju ekološke svijesti građana, sa posebnim akcentom na širenju znanja o značaju očuvanja životne sredine i pravilnog upravljanja otpadom.”

Bonus video: