"NEMA ZLOUPOTREBE"

Policija: Službeno vozilo ispred Top Hilla angažovano u obezbjeđivanju štićene ličnosti

"Navedeno vozilo se koristi u obezbjeđivanju štićene ličnosti, koja se shodno Odluci o određivanju objekata i ličnosti koje obezbjeđuje Uprava policije a koju je donijela Vlada, obezbjeđuje i štiti po mjestu kretanja, stanovanja i boravka, odnosno bez obzira gdje se ta štićena ličnosti nalazi"
108 pregleda 9 komentar(a)
Službeno vozilo Top Hil, Foto: Prava Crna Gora
Službeno vozilo Top Hil, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 30.07.2018. 13:43h

Službeno vozilo fotografisano ispred diskoteke Top Hill nije zloupotrijebljeno, već je bilo angažovano u obezbjeđivanju štićene ličnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

Reagovali su na navode Prave Crne Gore da je službeno vozilo "mercedes E280" (PG-CG200) fotografisano 27. jula, ispred budvanske diskoteke "klasični primjer zloupotrebe državnih resursa".

"Ne radi se ni o kakvoj zloupotrebi službenih resursa već o obavljanju poslova i zadataka shodno zakonu. Naime, navedeno vozilo, registarskih oznaka PG CG 200, je službeno vozilo koje koristi Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata Uprave policije. Navedeno vozilo se koristi u obezbjeđivanju štićene ličnosti, koja se shodno Odluci o određivanju objekata i ličnosti koje obezbjeđuje Uprava policije a koju je donijela Vlada, obezbjeđuje i štiti po mjestu kretanja, stanovanja i boravka, odnosno bez obzira gdje se ta štićena ličnosti nalazi", navodi se u reagovanju Uprave policije.