Perunović najbolja u trci "Oslobođenje Cetinja"

Učesnici su tradicionalno trčali na dionici Studentski trg – Bajova ulica – Jovana Tomaševića – Novice Cerovića – Štampara Makarija – Njegoševa – Studentski trg
204 pregleda 0 komentar(a)
Petar Kapisoda, Slađana Perunović, Foto: Danijela Lasica
Petar Kapisoda, Slađana Perunović, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 12.11.2013. 15:21h

Na Cetinju je u čast Dana prijestonice održana 13. međunarodna ulična atletska trka “Oslobođenje Cetinja“, koja je dio sportskog programa proslave 13. novembra.

Neposredno prije početka trke, takmičarima i građanima se obratio direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda, koji je kazao da ova trka predstavlja tradiciju koju treba čuvati i njegovati.

"Jer, već afirmisana cetinjska novembarska ulična trka, događaj je koji, kako godine odmiču, doživljava sve bolja izdanja, a time i na najbolji način promoviše naš grad na domaćoj i regionalnoj sportskoj sceni", kazao je Kapisoda.

U glavnim trkama, na dionicama od četiri hiljade metara, pobijedili su Slađana Perunović i Uroš Kutlešić.

Učesnici su tradicionalno trčali na dionici Studentski trg – Bajova ulica – Jovana Tomaševića – Novice Cerovića – Štampara Makarija – Njegoševa – Studentski trg.

U kategoriji juniorki prva je bila Lidija Todorović, a junior Adam Zilkić.

U nadmetanju učenika cetinjskih osnovnih škola, najuspješniji su bili Jovan Jablan, među dječacima, a među djevojčicama djevojčica Milica Marković.

Cetinjski srednjoškolci učestvovali su u trci na hiljadu metara. Prvo mjesto kod učenika osvojio je Darko Perišić, a učenica Katarina Ćuković.

U trci „Oslobođenje Cetinja“ ove su godine učestvovali i pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije. Kod vojnika, najbrži je bio Goran Petrić, a policajaca Veselin Petrušić.

Kod veterana, najbrži je bio Slavoljub Miladinović.

Bonus video: