Rasprodaja namještaja: Tri odborničke fotelje 35, mala govornica 17 eura

“Prodaja tih stvari obavljaće se javnim nadmetanjem 19. novembra sa početkom u 10.00 časova u Velikoj sali Opštine Budva"
110 pregleda 6 komentar(a)
SO Budva, skupštinska sala, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, skupštinska sala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.11.2013. 20:43h

Velikom javnom akucijom kancelarijskog inventara i ostalog namještaja, koja će biti organizovana 19. novembra, zvanično će započeti radovi na rekonstrukciji prizemlja zgrade i skupštinske sale u okviru najambicioznijeg projekta lokalne uprave u ovoj godini - izgradnji Građanskog biroa.

Izgradnja Građanskog biroa i rekonstrukcija skupštinske sale, najavila je juče sekretarka za lokalnu samoupravu Tanja Kažanegra, počinje 18. novembra.

Tenderska procedura za građanski biro započeta je krajem 2012, a okončana je prije pola godine. Vrijednost svih radova za potrebe budućeg građanskog biroa iznosi 772.271 euro ili 61.728 eura manje od planiranog iznosa.

Početku radova prethodilo je i iseljavanje kancelarija Suda za prekršaje, koji je iz prizemlja zgrade Skupštine opštine preselio u poslovni centar “TQ plaza”.

Kaženagra je juče najavila i veliku aukciju polovnog inventara koji se nalaze u poslovnim prostorijama na etaži prizemlja u zgradi Opštine Budva.

“Prodaja tih stvari obavljaće se javnim nadmetanjem 19. novembra sa početkom u 10.00 časova u Velikoj sali Opštine Budva. Na javnom nadmetanju mogu učestvovati sva fizička i pravna lica koja se registruju za učestovanje u tom postupku”, navodi se u javnom pozivu koji je Opština juče objavila.

Početne cijene polovnog inventara više su nego simbolične. Tako cijena tri skupštinske fotelje koje su spojene, na kojima su sjedjeli odbornici i “donosili bitne odluke za ovaj grad” iznosi 35 eura. Na aukciji su se našla 43 seta. Na prodaji je i mala govornica koja će koštati 17 eura. Na aukciji je i 13 kancelarijskih stolova, po cijeni od 14 eura po komadu, 11 čiviluka po cijeni od sedam eura po komadu, četiri dvokrilna ormana, od 15 eura po komadu, pet kancelarijskih komoda za 11 eura po komadu. Zainteresovani mogu i da licitiraju za kupovinu 17 stolica sa točkićima, po cijeni od 11 eura po komadu, električni radijator za 30 eura, dva plakara po cijeni od 18 eura po komadu, a tu je i električni šporet iz opštinske kuhinje po cijeni od 55 eura, sudopera za 18 eura. Na prodaji je i veliki pult sa samog ulaza u Opštinu, koji košta 45 eura, kao i ugaoni infopul koji će moći da se kupi za 28 eura.

Skupštinska sala nalazi se u veoma lošem stanju i gotovo je postala praksa odbornika iz redova opozicije da prilikom svakog skupštinskog zasjedanja iznose primjedbe na stanje u kome se nalazi ne samo sala, već i kakvi su uslovi rada i boravka u njoj tokom sjednica.

Sve će ići brže

Strategija razvoja i jačanja administrativnog kapaciteta posebno će doći do izražaja otvaranjem građanskog biroa, čime će se pojednostaviti rješavanje zahtjeva građana. Njihovo će biti samo da podnesu zahtjev s pratećom dokumentacijom i da dođu da preuzmu rješenje. Smanjiće se broj koraka za stranke, a povećati za nadležne službe.

Stranka će po podnošenju zahtjeva na pisarnici biti pošteđena obilaska kancelarija i šetnje i čekanja u hodnicima, a preko veb korisničkog portala moći će da u svakom trenutku ima uvid u kojoj je fazi njen predmet.

To je izuzetno značajan sistem koji omogućava kontrolu i unapređenje rada lokalne uprave, što će za rezultat, između ostalog, imati i kraće vrijeme za rješavanje predmeta i skraćivanje rokova u upravnim procedurama. Manje čekanje za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova i građevinskih dozvola bitno će doprinijeti da budemo znatno konkurentniji i ostvarimo drugi cilj, a to je unapređenje biznis ambijenta”, pojasnila je još ranije prednosti građanskog biroa Tanja Kažanegra.

Bonus video: