Grane padaju po glavama, lome vozila i ograde

"Ne samo što od ovih čempresa praktično ni sunce ne gledamo, već u posljednje vrijeme strepimo hoće li nam se grana ili vrh kakvog trulog stabla sručiti na glavu"
105 pregleda 1 komentar(a)
čempresi u Donjoj Lastvi, Foto: Siniša Luković
čempresi u Donjoj Lastvi, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.11.2013. 18:03h

Mještani koji žive u predjelu Ruljine u tivatskom naselju Donja Lastva, apelovali su na nadležne u lokalnoj upravi da se drvored starih čempresa koji rastu uz sjevernu ivicu kompleksa nekadašnjeg autokampa „Kiparis“, sredi i obezbijedi kako građani ne bi trpjeli štetu i strepili za bezbjednost svojih života i imovine.

Drvored čempresa u dužini od oko 300 metara je uz ulicu koja vodi kroz Ruljinu, posađen prije više od pola vijeka kako bi to drveće poslužilo kao tzv. vjetrozaštitni pojas za agrume koji su sađeni na nekadašnjem imanju porodice Ivović, a koje je kasnije postalo vlasništvo tivatskog HTP „Mimoza“ i bilo pretvoreno u auto-kamp.

Taj kamp ne funkcioniše već duže.

Načelnica Komunalne policije Jadranka Joksimović nije odgovarala na telefonske pozive „Vijesti“, dok je gradnačelnik Dragan Kankaraš kazao da će provjeriti da li je ta služba dobila prijavu građana i kako je postupila. Mještanima je obećao pomoć

„Ne samo što od ovih čempresa praktično ni sunce ne gledamo, već u posljednje vrijeme strepimo hoće li nam se grana ili vrh kakvog trulog stabla sručiti na glavu. Kada je jako jugo, ne smijem ostaviti kola u sopstvenom dvorištu, a komšija kojem je jedna grana prije neki dan oštetila ogradu kaže da je neće više ni popravljati, jer to nema smisla zato što grane stalno padaju.“, kaže jedna od mještanki Ruljine dodajući da su se građani tim povodom obraćali Komunalnoj policiji Opštine Tivat, ali da su dobili odgovor da „oni ništa ne mogu učiniti jer drveće raste na privatnoj svojini i vlasnik imanja treba da ih održava“.

Načelnica Komunalne policije Opštine Tivat Jadranka Joksimović nije odgovarala na telefonske pozive „Vijesti“, dok je gradnačelnik Dragan Kankaraš kazao da će provjeriti da li je ta služba dobila prijavu građana i kako je po njoj postupila.

„U svakom slučaju, preduzećemo nešto i reagovaćemo na apele mještana iz naselja Ruljina.“, obećao je gradonačelnik.

Bonus video: