Kolašinka Ivana Bulatović se nada da će biti prva Crnogorka na Zimskoj olimpijadi

“Trinaest godina sanjam taj san. Od šeste godine skijam i sav trud, sve što sam radila vodilo je ka tome da učestvujem na Olimpijadi"
248 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2013. 23:27h

Na Tviter profilu devetnaestogodišnje Kolašinke Ivane Bulatović piše “Ja skijam. To nije nešto čime se bavim, to sam ja”. Gotovo je sigurno da će do januara obezbijediti ostvarenje svog sna da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama. Ivana ne sumanja da će olimpijsku normu koju je obezbijedila pretprošle godine potvrditi u nekoliko narednih slalom i veslalom trka u novembru i decembru, i tako steći pravo da učestvuje na XXII Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Ako bude tako, biće prva Crnogorka koja je učestvovala na zimskoj Olimpijadi.

“Trinaest godina sanjam taj san. Od šeste godine skijam i sav trud, sve što sam radila vodilo je ka tome da učestvujem na Olimpijadi. Rekli bi mnogi krupan, nedostižan san, ali ja sam znala da to mogu. Nije bilo lako, mnogo smo moja porodica i ja žrtvovali za to, ali isplatilo se I tek će da se isplati. Ja sam skijašica i sve što radim je podređeno tome”, tako priču o sebi, svojim ambicijama i rezultatima počinje mlada Kolašinka, koja se tek vratila sa priprema u Austiji.

Ivana je reprezentativka Crne Gore u alpskom skijanju Takmiči se od svoje 6. godine. Državna je prvakinja već duži nekoliko godina, a počeka je u kolašinskom SK “Bjelasica”. Do sada je učestvovala na velikom broju međunarodnih takmičenja kao što su Topolino (Svjetsko prvenstvo za mlađe kategorije), EYOWF (Evropsko prvenstvo za pionire), mnoge FIS trke kao i Svjetsko prvenstvo u Šladmingu u februaru ove godine, gdje je u slalom ostvarila 85. poziciju i tako postala jedna od 100 najboljih skijašica svijeta.

O njenim rezultatima sugrađani malo znaju.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju za 11. novembar

Galerija

Bonus video: