Adrović Vulić odgovorila Milojici Zindoviću: Zaboravni ste

Željeznički prevoz imao je mnogo izvršnih direktora, ali ni jedan nije toliko bio prisutan u medijima po nesuglasicama sa radnicima poput vas - tvrdi ona
204 pregleda 4 komentar(a)
Kalina Adrović-Vulić, Foto: Vlado Otašević
Kalina Adrović-Vulić, Foto: Vlado Otašević
Ažurirano: 10.11.2013. 08:21h

Portparolka Željezničkog prevoza Kalina Adrović-Vulić, kazala je da je izvršni direktor tog preduzeća Milojica Zindović saopštio neistine u svom reagovanju povodom njenih tvrdnji da joj je zabranio davanje informacija “Vijestima” i “Danu”.

Zindović je u reagovanju negirao njene tvrdnje da je dnevni list “Pobjeda” imao prioritet u odnosu na druge medije i da joj je zabranio da daje informacije “Vijestima” i “Danu”.

“Vijesti” prenose reagovanje Adrović-Vulić: ”G. Zindović je reagovanjem još jednom dokazao da je jedan od onih rukovodilaca koji, nekom njemu znanom ekvilibristikom, ostaje na radnom mjestu na kojem je, a sve više se stiče utisak da je vrijeme pregazilo takve kadrove kojima, ako ništa drugo, treba nekoliko dana da sastave reagovanje na nečiji stav iznesen u medijima.

Možda se nije ni čuditi zašto više dana, jer trebalo je smisliti mnogo neistina za to vrijeme.

Da ne bih oduzimala vrijeme i prostor, jer će se na kraju svega istina vidjeti u sudskom postupku po mojoj tužbi, a u sudske organe ove države imam puno povjerenje, navešću samo nekoliko neistina koji je g. Zindović iznio u svom reagovanju, što će biti dovoljno da okarakteriše njegov radni angažman i sposobnost, kao i vjerodostojnost kompletnog reagovanja.

G. Zindović u reagovanju pominje tim za korporativne komunikacije - s obzirom da govori o događaju od prije godinu dana, vjerovatno je zaboravio da u to vrijeme nije postojao tzv. Tim za korporativne komunikacije, već da je formiran mnogo kasnije nakon događaja o kome govorimo. Još jedna neistina koja pobija svu njegovu priču.

Kao i kada kaže - 'nije tačan podatak da je u udesu kod Mojkovca lakše ili teže povrijeđeno 46 putnika'.

To je, gospodine Zindoviću, podatak koji su objavile 'Vijesti' 14.11. 2012. godine, kao i neki drugi mediji u Crnoj Gori u nekoliko navrata, a vi ih niste nikada demantovali.

Još jedna od vaših neistina u nizu.

G. Zindović kaže da je lekturu saopštenja izvršilo kompetentno lice, ne navodeći ime i prezime tog lica, što je i za očekivati, jer takvo stručno lice nije ni postojalo, jedino ako u činu samozaljubljenosti nije mislio na sebe.

Vjerujem da kao diplomirani pravnik i dugogodišnji PR imam i znanja i iskustva da uradim lekturu desetak redova saopštenja.

Sa druge strane, svi njegovi pokušaji da me zavadi sa koleginicama i kolegama sa posla, sa kojima sam imala i imam sjajnu saradnju, nikada neće uspjeti.

G. Zindović govori “o konsultacijama sa stručnim službama i specijalistama”. O tom njegovom poštovanju stručnih lica najbolje govori još jedan 'slučaj' ŽPCG, kada je zbog svog stava i javnog istupa, vrhunski stručnjak, kakav je inženjer Milisav Dragojević, suspendovan i pokrenut je disciplinski postupak protiv njega, kako bi se sakrila istina.

Slična situacija je i sa sada već bivšim rukovodiocem unutrašnje kontrole, iskusnim stručnjakom sa najdužim stažom u ZPCG Acom Papićem, koji je zbog ukazivanja na propuste u radu doživio smjenu.

ŽP imao je mnogo izvršnih direktora, ali niti jedan nije toliko bio prisutan u medijima po nesuglasicama sa radnicima poput vas.

I jeste, g. Zindoviću, niste mi dozvolili da radim poslove iz opisa svog radnog mjesta i tačno je, plakala sam, upravo zbog toga.

I istina je, naložili ste mi da pojedini listovi imaju prioritet u dobijanju informacija. No, ne čudim vam se, očigledno da imate loše pamćenje, namjerno ili slučajno, ne znam.

Ali očigledno da rado nastupate sa stanovišta - ŽPCG, to sam ja.

Tako se i ponašate u preduzeću u kome su mnogi ugradili svoj kompletni radni vijek, a vi ste samo “prolaznik”, koji svoj nerad i nesposobnost hoće da prikrije neargumentovanim tvrdnjama i neistinama, kako bi dobio još koji dan na direktorskoj funkciji.

O tome što ste mi uradili dok sam bila na porodiljskom bolovanju, te po povratku sa istog, govorićemo na drugom mjestu i pred relevantnim institucijama. Valjda vam se do tada pamćenje povrati”, piše u reagovanju.

Bonus video: