Prikupljanje potpisa za referendum: Za ili protiv tunela kroz Goricu?

Bojović je kazao da Glavni grad bez ikakve zakonske validnosti inicira izgradnju tunela
58 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2013. 15:27h

Udruženje ljubitelja Gorice i prirode započeli su akciju prikupljanja potpisa podrške za organizovanje refereduma, na kojem bi građani odlučivali o gradnji tunela kroz brdo Gorica.

Predstavnik ovog udruženja Zoran Bojović kazao je da Glavni grad bez ikakve zakonske validnosti inicira izgradnju tunela.

"Inicira se njegova izgradnja, uvrštava se u strateški plan i u PUP bi trebalo da se "ugura" projekat apsolutno bez ikakve zakonske validnosti. Odlučili smo, s obzirom da se radi o neospornom javnom interesu, da ponudimo građanima da riješe ovaj problem, jer definitivno je u pitanju nešto što je od opšteg značaja i odlučili smo se za referenduma, koji bi se prvi put organizovaou našem gradu", kazao je Bojović, istakavši da bi građani trebalo da se izjasne da li su za tunel ili ne.

Prisutnima su se obratili i predstavnici odborničkih klubova u podgoričkom parlamentu koji su dali podršku prikupljanju potpisa, kojih je za gradski referendum potrebno oko 8.000.

Predstavnica kluba Socijalističke demokratske partije Marija Blagojević kazala je da Glavni grad može uložiti novac u mnogo korisnije projekte od gradnje tunela.

"SDP je još 2006. kada se prvi put pominje ovaj projekat, izrazila svoje neslaganje, i mi smatramo da postoje mnogo korisniji projekti za ovaj grad u koje se može uložiti novac, a ne da ga ulažemo kako bismo uništili jednu od rijetkih oaza koje imamo u Podgorici i koju građani svakodnevno koriste za svoju rekreaciju, jer Gorica je pluća ovog grada, tako da podržavam ovu inicijativu", kazala je Blagojević.

Zainteresovani građani mogu potpisati peticiju na ulazu u park "Gorica", kod Crkve Sv. Đorđa i na sajtu www.gorica.me u elektronskoj formi.

Galerija

Bonus video: