Beba Popović spremio novu manipulaciju, dobio pare od države

Ministarstvo kulture i medija ignorisalo je pitanje “Vijesti" o njenoj relevantnosti za taj resor i iznosu koji se iz državnog budžeta opredeljuje za nju
40 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2013. 07:38h

Dva vladina ministarstva finansiraće konferenciju o medijima na zapadnom Balkanu, iza koje stoji Institut za javnu politiku Vladimira Bebe Popovića, ali neće da saopšte koliko novca i po kojim pravilima su dali za to.

Konferencija je zakazana od 11. do 13. novembra u Podgorici na temu “Riječ, slika i neprijatelj: mediji kao akteri u sekuritizaciji subjekata i događaja na zapadnom Balkanu”.

U najavi objavljenoj na sajtu “rijecslikaeprijatelj.me” piše da je njen “cilj da pokrene debatu o aktuelnosti problema medijske sekuritizacije koji postaje sve aktuelniji, posebno zbog sve zastupljenije instrumentalizacije medija”.

Medijska sekuritizacija znači da mediji pokušavaju da izmisle problem koji ne postoji i da ga predstave kao društveno opasnu pojavu, jer svoje ciljeve ne mogu ostvariti na drugi način.

Ministarstvo kulture i medija, čiji je direktor Direktorata za medije Željko Rutović i član Upravnog odbora konferencije, ignorisalo je pitanje “Vijesti" o njenoj relevantnosti za taj resor i iznosu koji se iz državnog budžeta opredeljuje za nju.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju za 8. novembar

Bonus video: