NEZVANIČNA ŠKOLSKA OLIMPIJADA

Osnovci sa Žabljaka otputovali na Svjetske dječje igre

Dječije olimpijade počele su 1969. godine, a žabljački osnovci svoj debi imali su u ljeto 2015. na igrama u Alkmaru
197 pregleda 1 komentar(a)
OŠ Dušan Obradović, Foto: Privatna arhiva
OŠ Dušan Obradović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.07.2018. 16:44h

Učenici OŠ "Dušan Obradović" iz Žabljaka otputovali su u Jerusalim, gdje će učestvovati na Svjetskim dječijim igrama, nezvaničnoj školskoj olimpijadi.

Jovan Vojinović, Aleksandar Grbović, Viktor Stijepović i Srđan Popović takmičiće se basketu, tri na tri, a predvodi ih njihov nastavnik Đorđije Mirković.

Sa njima su otputovali direktor škole Zoran Vojinović i predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević koji će prisustvovati sastancima i seminarima predviđenim programom manifestacije.

"Na igrama učestvuju đaci škola iz brojnih država i gradova svijeta. Naša škola i naš grad predstvljaju našu državu i punopravan su član ove asocijacije. Protivnici u grupi su nam đaci iz Rumunije, Izraela, Grčke i Švajcarske. Bićemo dostojni predstavnici i nadam se, postići dobre rezultate. Ipak, glavni cilj igara je međusobno druženje, upoznavanje sa vršnjacima iz drugih krajeva svijeta, njihovim kulturama i običajima", kazao je pred polazak Zoran Vojinović.

Dječije olimpijade počele su 1969. godine, a žabljački osnovci svoj debi imali su u ljeto 2015. na igrama u Alkmaru.

Malo je nedostajalo da se januara naredne godine vrate sa medaljama iz Insbruka sa takmičenja u zimskim sportovima, a prošle godine učestvovali su na igrama u Kaunasu.