Invalidi rada razgovarali sa zamjenikom šefa Delegacije EU

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković saopštio je ranije da država ne može izaći u susret invalidim rada, jer za to nema novca u budžetu
0 komentar(a)
Alberto Kamarata, Foto: Savo Prelević
Alberto Kamarata, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2013. 16:03h

Predstavnik invalida rada Lazar Knežević upoznao je danas zamjenika šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Aleberta Kamaratu sa situacijom u kojoj su se našli invalidi rada, koji već desetak dana štrajkuju glađu.

Prema riješima Kneževića, Kamarata je obećao da će Delegacija pratiti kako se sistuacija razvija i da će o svemu obavijestiti Brisel.

“Na sastanku koji je trajao gotovo dva sata opisali smo gospodinu Kamarati cjelokupnu situaciju, koji je bio zaiteresovan sve da čuje”, rekao je Knežević.

On je kazao da će invalidi rada nastaviti sa štrajkom u koji su stupili zbog, kako smatraju, nepravednog odnosa nadležnih prema toj populaciji zbog neodobravanja povoljnih uslova za njihovo penzionisanje.

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković saopštio je ranije da država ne može izaći u susret invalidim rada, jer za to nema novca u budžetu.

„Nijesu u pitanju samo invalidi rada Bijelog Polja, već svi invalidi rada u Crnoj Gori, i ispunjavanje njihovih zahtjeva pokrenulo bi mnogo veću spiralu penzionisanja pod povoljnim uslovima. Invalidi rada su već nekoliko godina na tapetu Ministarstva rada i socijalnog staranja i u dužem vremenskom periodu im je izlaženo u susret po mnogim pitanjima. Mislili smo da smo pitanje invalida rada stavili ad acta kada smo im posljednji put, 2011. godine, izašli u susret", kazao je Bošković.

Knežević je rekao da će invalidi rada naknadno odlučiti o narednim koracima.

Bonus video: