Potpisima do referenduma za nacionalne penzije za majke sa troje djece

Prikupljanje potpisa počinje 8. novembra na Cetinju i u Petnjici, a od 11. novemba u svim kancelarijama opštinskih odbora LP
25 komentar(a)
Porodica, Majka sa troje djece, Foto: Shutterstock
Porodica, Majka sa troje djece, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2013. 10:37h

Liberalna partija Crne Gore 8. novembra počinje prikupljanje potpisa za peticiju kojom će tražiti raspisivanje državnog referenduma na kojem bi se odlučivalo da se majkama koje su rodile troje i više djece i sa najmanje 15 godina radnog staža obezbijedi pravo na nacionalnu penziju.

"U skladu sa svojim programskim opredjeljenjem da Crna Gora bude država sa kvalitetnom socijalnom politikom, a i na osnovu više puta javno deklarisane ideje liberali pokreću inicijative da se majkama sa troje i više đece obezbijedi adekvatan status u društvu. Referendumsko pitanje bi glasilo "Da li ste za to da majke koje su rodile troje i više đece i sa najmanje 15 godina radnog staža imaju pravo na nacionalnu penziju?", saopšteno je iz Liberalne partije.

Potpisivanje peticije, kako je navedeno, kreće sa Cetinja.

Davanje podrške održavanju referenduma biće organizovano na više lokacija na Cetinju, kao i u kancelarijama OOLP Cetinje u ulici Njegoševoj br. 32.

Peticiju je potpisom od 8. novembra moguće podržati i u Petnjici u kancelarijama OOLP Petnjica.

Od 11. novemba peticija se može potpisati u svim kancelarijama opštinskih odbora Liberalne partije.

Bonus video: