Zindović: Pobjeda nije privilegovana

Izvršni direktor Željezničkog prevoza demantuje portparolku
196 pregleda 0 komentar(a)
Milojica Zindović, Foto: Aktuelno.me
Milojica Zindović, Foto: Aktuelno.me
Ažurirano: 09.11.2013. 15:21h

Izvršni direktor Željezničkog prevoza Crne Gore Milojica Zindović demantovao je tvrdnje portparolke te kompanije Kaline Adrović-Vulić, da joj je zabranio davanje informacija “Vijestima” i “Danu”.

Adrović-Vulić je rekla da joj je, po povratku sa porodiljskog odsustva, Zindović saopštio da ne smije “Danu” i “Vijestima” da da nijednu informaciju, jer navodno pišu negativno o ŽP.

“Vijesti” prenose reagovanje Zindovića: “Kao izvršni direktor Željezničkog prevoza odlučno demantujem da sam Kalini Adrović Vulić ikada naložio da informacije od javnog interesa, koje se tiču rada Društva, uskrati bilo kojem javnom glasilu, pa tako i dnevnim novinama 'Vijesti' i 'Dan'. To najbolje mogu potvrditi i novinari ovih listova koji nikada nijesu bili uskraćeni za informacije koje su tražili, u roku koje je kompanija mogla obezbijediti, što je autor navedenog teksta mogao provjeriti u svojoj redakciji. Kalina Adrović sama sebe demantuje tvrdeći da joj nije dozvoljeno da obavlja poslove koji su joj navedeni u Ugovoru o radu što, takođe, nije tačno, a u sledećoj rečenici da joj je zabranjeno da daje informacije za 'Dan' i 'Vijesti'. Nije tačna ni njena konstatacija da su njen posao isključivo odnosi sa javnošću i kontakti sa novinarima. Njeni poslovi su jasno definisani Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji i nikada joj nije zabranjeno da obavlja nijedan od tih poslova, naprotiv, potencirano je da se značajni poslovi za rad kompanije obavljaju i sugerisano kako da se urade što nije završavala.

Nije tačan ni podatak koji je saopštila - da je u udesu kod Mojkovca lakše ili teže povrijeđeno 46 putnika. Zbog veoma osjetljivog pitanja i potrebe da se saopšte tačni podaci kojima ne bismo nanijeli štetu bilo kome, niti bismo javnost uskratili za istinite informacije, saopštenje je, u skladu sa dogovorom u kabinetu predsjednika Odbora direktora, uz prisustvo više lica, uz konsultacije stručnih službi i specijalista za pojedine oblasti, sastavljao izvršni direktor, lekturu je izvršilo kompetentno lice (profesionalni lingvista), a isto je prezentirano i predsjedniku Odbora direktora. Dok je saopštenje rađeno, Kalina Adrović-Vulić je ostala u kabinetu predsjednika Odbora direktora ne pokazujući interesovanje za isto. Saopštenje je objavljeno na našem sajtu i dostavljeno novinarima koji su tražili, od strane lica kome je i to u opisu poslova definisano kao radna obaveza.

To veče je, u njenom prisustvu, dogovoreno da drugog saopštenja iz ŽPCG-a neće biti i da će na sva pitanja odgovarati izvršni direktor ili stručno lice iz oblasti željezničkog saobraćaja koje za to bude ovlašćeno.

Nakon ulaska u kancelariju izvršnog direktora, sljedećeg dana, kada je prekinula sastanak posvećen udesu, Kalina Adrović-Vulić je uz plač tražila da joj se daju informacije. Izvršni direktor je podsjetio da je saopštenje dato, da drugog saopštenja neće biti, a da će se za davanje drugih informacija postupati po dogovoru i dodao da po ovom pitanju nema obaveza i zamolio je da im omogući da nastave sastanak.

“Pobjeda” je prva tražila informaciju, prije nego je saopštenje urađeno, i službeniku za korporativne komunikacije je, saglasno opisu poslova, dat zadatak da saopštenje dostavi, odmah pošto je primljeno, svima koji su se interesovali.

Tim za korporativne komunikacije ŽP nikada nijednu informaciju od javnog značaja nije odbio da pruži nijednom mediju koji ih je tražio obraćanjem vođi Tima Teodori Kusovac. Sva značajna saopštenja objavljivana su na sajtu i distribuirana svim relevantnim javnim glasilima u Crnoj Gori, uključujući i dnevne novine 'Dan' i 'Vijesti'. Teodora Kusovac je profesionalna prevoditeljica sa dugogodišnjim iskustvom rada u medijima, a u ŽP je zadužena za korporativne komunikacije te prevode sa engleskog, francuskog, italijanskog i češkog jezika. Tim za korporativne komunikacije ŽPCG-a nikada nije privilegovano tretirao dnevni list 'Pobjeda' dostavljanjem informacija koje nijesu istovremeno dostavljene i svim drugim relevantnim medijima.

ŽP u potpunosti negira sve tvrdnje zaposlene Kaline Adrović-Vulić jer nemaju nikakvo utemeljenje u stvarnosti. Smatramo da se na ovaj način koriste mediji i pokušava manipulisati javnošću kako bi se uticalo na konačnu presudu po tužbi koju je podnijela Osnovnom sudu protiv ŽPCG.

Zaključno, radi poštovanja nepristrasnosti i objektivnosti rada sudske vlasti, ŽPCG će se u ovom regovanju suzdržati od iznošenja činjenica koje će biti izložene u parničnom postupku”, piše u reagovanju.

Bonus video: