Uspjela akcija: Kontejnere sa starom robom praznili nekoliko puta dnevno

Nije precizirano koliko je garderobe i obuće prikupljeno od kada je prije više od mjesec kontejner postavljen u Ulici Vuka Karadžića
353 pregleda 6 komentar(a)
Prikupljanje stare robe, Foto: Glavni grad
Prikupljanje stare robe, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 07.11.2013. 14:39h

U Crvenom krstu zadovoljni su odzivom građana u akciji prikupljanja korišćene garderobe i obuće i tvrde da su specijalne kontejnere praznili i po nekoliko puta dnevno.

Nijesu ipak precizirali koliko je garderobe i obuće prikupljeno od kada je prije više od mjesec kontejner postavljen u Ulici Vuka Karadžića, ali tvrde da je odziv građana bio veliki.

“Postavljanjem kontejnera nastavljena je dugogodišnja praksa Crvenog krsta da vrši prikupljanje polovne odjeće i obuće. Kontejneri su postavljeni kako bi građanima bilo olakšano doniranje garderobe i van radnog vremena Crvenog krsta, kao i vikendom. Po postavljanju kontejnera odziv građana je bio veliki, tako da su se morali prazniti više puta dnevno, da bi se u posljednjih nekoliko dana tempo smanjio, moguće i zbog kiše”, saopštili su iz CK Podgorice.

Zbog, kako tvrde, velikog odziva građana, planiraju da postave kontejnere i u drugim djelovima grada.

“Mislimo da bi postavljanje novih kontejnera u gušće naseljenim djelovima grada, kao što je, na primjer, dio preko Morače, dovelo do još većeg odziva stanovnika”, saopštili su iz Crvenog krsta i pojasnili da je primjetno da sugrađani najrjeđe doniraju obuću.

Istakli su da se prikupljena garderoba i obuća veoma brzo distribuira građanima - korisnicima socijalne pomoći i izbjeglicama iz Kampa na Koniku.

Pojasnili su da se pomoć distribuira po spiskovima i da u tom dijelu do sada nije bilo problema.

Velika akcija 9. i 10. novembra

Crveni krst, u saradnji sa kompanijama “Mercator/Roda Crna Gora”, “Voli”, “Maxi” i “Laković”, organizuje akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori.

Planirano je da se akcija realizuje 9. i 10. novembra, od 9 do 21 čas, u Podgorici, Kotoru, Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Budvi i Tivtu.

“U akciju će biti uključeno više od 100 volontera koji će kupcima u prodajnim objektima dijeliti flajere sa informacijama o akciji i pozvati ih da i oni svojim donacijama daju značajan doprinos, uz poruku 'Vaše malo, nekome puno'.

Sva prikupljena pomoć biće distribuirana socijalno najugroženijim porodicama tokom Dana Crvenog krsta, od 29. novembra do 6. decembra”, saopštili su iz Crvenog krsta.

Bonus video: