Vijeće Višeg suda odlučuje o Arminu Osmanagiću

Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić, osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru
256 pregleda 3 komentar(a)
Armin Muša Osmanagić, Foto: Luka Zeković
Armin Muša Osmanagić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.11.2013. 07:54h

Vanraspravno vijeće Višeg suda danas bi trebalo da donese odluku o drugoj žalbi Tužilaštva na ponovljeno rješenje sudije za istrage Miroslava Bašovića, da se Baranin Armin Muša Osmanagić brani sa slobode.

Bašović je i u drugom rješenju napisao da je zahtjev tužilaštva neosnovan.

Detaljno je obrazložio zašto je čvrstog stava da Osmanagić treba da se brani sa slobode, a razloge koje je tužilac iznio u žalbi okarakterisao je kao paušalne, iluzorne i kao stvar percepcije.

Bašović je u rješenju konstatovao da je Vijeću pametnije bilo da preinači njegovu odluku, nego da mu je vraća na ponovno odlučivanje.

"Smatram da je bilo cjelishodnije eventualno preinačiti rješenje sudije za istragu i tako smanjiti eventualnu štetu koju je sudija nanio ovom postupku odbijanjem predloga za određivanje pritvora”.

Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić, osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim četvorogodišnjem organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru.

Bonus video: