Bar: Vodosnabdijevanje uredno i zadovoljavajuće

"Na područjima Sustaša i Zaljeva imamo višegodišnje probleme zbog smanjenja izdašnosti vodoizvorišta, što će uskoro dovesti do restrikcija u tim naseljima"
77 pregleda 0 komentar(a)
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
voda, čaša vode, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.07.2018. 13:05h

Iz uprave DOO Vodovod i kanalizacija Bar ocijenili su da je “uredno i zadovoljavajuće” trenutno vodosnabdijevanje na teritoriji ove opštine “u jeku turističke sezone, sa povećanom potrošnjom”. Problem vodosnabdijevanja na višim kotama Šušanja i Naj Nehaja, dodaju, biće riješen “veoma brzo” zamjenom dotrajalih pumpnih postrojenja novim modernim uređajima čija se isporuka i ugradnja očekuje početkom avgusta.

"Sproveden je tenderski postupak i tako će ovaj višegodišnji problem u vodosnabdijevanju biti riješen. Nova pumpna postrojenja biće instalirana i na izvorištima Kajnak i Ilino. Na područjima Sustaša i Zaljeva imamo višegodišnje probleme zbog smanjenja izdašnosti vodoizvorišta, što će uskoro dovesti do restrikcija u tim naseljima. Problem vodosnabdijevnja naselja Zaljeva, Polja, Male Volujice, Tombe, Rapa i Gornjeg Polja biće riješen nakon izgradnje novog bazena kapaciteta 500 kubika koji će biti priključen na regionalni vodovod, te cjevovoda koji će spojiti bazen i postojeću vodovodnu mrežu u tim naseljima. Izgradnjatog sistema je počela, očekujemo da radovi budu sprovedeni u dogovorenom roku", izjavio je mr Zoran Pajović, izvršni direktor DOO Vodovod i kanalizacija Bar.

On je istakao da su u prethodnih sedam dana otežavajuće okolnosti bili kvarovi koji nastaju uslijed dotrajalosti vodovodne mreže u pojedinim dijelovima grada “a koje naše stručne ekipe otklanjaju u najkraćim mogućim rokovima”. Pored toga, česti kvarovi na elektromreži uzrokuju prekide u napajanju strujom i prestanak rada pumpnih postrojenja u Orahovom polju, a nakon takvih siutacija, po ponovnom uspostavljanju urednog napajanja električnom energijom potrebni su 3-4 časa da se uspostavi normalno vodosnabdijevanje.

Bonus video: