Učesnici "Marša protiv mafije": Svako privođenje prihvatamo kao odlikovanje

"Naš cilj je svjetliji i bitniji od svake žrtve koju ćemo na ovom putu podnijeti"
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.11.2013. 11:53h

Učesnici "Marša protiv mafije" obratili su se saopštenjem povodom privođenja novinara Marka Milačića.

Oni navode da je "Marš protiv mafije – Marš za slobodu" koji je održan 20. maja označio "veliki početak".

"Bio je tek jedna od prvih pravih bitaka u borbi koji moramo dobiti. Borbi protiv režima na čijem čelu četvrt vijeka stoji sedmostruki premijer Milo Đukanović sa svojim represivnim aparatom. Iz ove borba moramo izaći kao pobjednici, jer ne može i ne smije biti drugačije. Iza njih stoje narko bosovi, šefovi podzemlja, strani plaćenici, domaći izdajnici, krvavi kapital, bratoubilački ratovi, milionske pljačke, prijatelji, braća, kumovi, donovi. Iza nas - naša uvjerenja, naša želja da Crnu Goru učinimo boljom, naša potreba da je generacijama koje nadolaze ostavimo bez tumora, koji je, iz dana u dan, izjeda", navodi se u saopštenju učesnika "Marša protiv mafije".

Oni navode da će svaku prijavu, privođenje, hapšenje, presudu, prihvatiti kao odlikovanje.

"Kao orden za pokazanu hrabrost. Kao medalju koja je zaslužena u borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Zato moramo naprijed. Nazad nemamo gdje. Ovo je naša borba. Žrtve nijesu bitne, bitan je cilj. A naš cilj je svjetliji i bitniji od svake žrtve koju ćemo na ovom putu podnijeti. Novinar Marko Milačić, samo je jedan iz armije onih, koji su spremni na sve da ovu borbu dovedu do kraja. Ali sudeći njemu, podjedanako sude svima nama", navodi se u saopštenju.

Privođenje Milačića, kako navode, nije okrenuto samo njemu kao pojedincu, okrenuto je gašenju plamena slobode.

"Plamena koji je već postao bukteća vatra i nemoguće je ugasiti. U tome ne mogu pomoći ni njihovi nasilni metodi, njihovi represivni instrumenti, ono posljednje, najniže za šta se hvataju. Poslednji trzaji davljenika se uočavaju na horizontu slobode. Njihov kraj se osjeća. Njihov kraj dolazi!", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: