Zid srama u Podgorici: Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

“Naime, 9. novembra u periodu od 15 do 17 sati na gradskom trgu ispred fontane će volonteri naše organizacije postaviti Zid srama”
0 komentar(a)
Trg republike, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Trg republike, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.11.2013. 15:34h

Asocijacija za demokratski prosperitet Zid obilježiće međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, postavljanjem Zida srama na podgoričkom trgu, na kom će građani moći da postave poruke vezane za govor mržnje.

Kako je saopšteno iz te Asocijacije, u okviru tog događaja, koji će biti održan u subotu, članovi Zid-a skrenuće pažnju na sve vidove govora mržnje koji su danas zastupljeni.

“Naime, 9. novembra u periodu od 15 do 17 sati na gradskom trgu ispred fontane će volonteri naše organizacije postaviti Zid srama”, kaže se u saopštenju.

Iz Asocijacije su kazali da je svrha zida da građani ostave poruke tako što će, kako su pojasnili, napisati, nacrtati, zalijepiti symbol, sliku, priču vezanu za govor mržnje i zločine iz mržnje i time pokazati da su svjesni ovog problema.

“U realizaciji ove aktivnosti posebno mjesto će imati djeca sa invaliditetom, korisnici “Badi /Buddy/ servisa naše organizacije. Sastavni dio ovog događaja biće i performans koji će izvesti volonteri”, naveli su iz Zid-a.

Iz te Asocijacije su pozvali sve građane i odgovorne subjekte i institucije u Crnoj Gori da im se pridruže i da ostave svoju poruku na “Zidu srama”.

Bonus video: