Herceg Novi: Opština zaprijetila turskoj kompaniji koja gradi kolektor

“Vijesti” saznaju da bi izvođač radova mogao da bude kažnjen i sa po nekoliko hiljada eura dnevno
96 pregleda 2 komentar(a)
gradilište, Bijela, Foto: Slavica Kosić
gradilište, Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.11.2013. 14:39h

Ako Ćeltićoglu, turska firma koja izvodi radove na gradnji kolektora u hercegnovskoj opštini, ne angažuje dodatne, kvalifikovane radnike i ne unaprijedi organizaciju gradilišta, Opština će razmotriti mogućnost naplate kaznenih poena, pa čak i raskid ugovora, saopšteno je nakon jučerašnjeg razgovora Dejana Mandića, predsjednika Opštine i predstavnika nadzora radova Dahlema, Vodacoma i KfW banke.

“Vijesti” saznaju da bi izvođač radova mogao da bude kažnjen i sa po nekoliko hiljada eura dnevno zbog kašnjena radova.

I pored svih najava kompanije "Ćeltikćioglu" da će nadoknaditi izgubljeno vrijeme za gradnju kolektora, uvođenjem novih ekipa, radovi sporo napreduju.

Arhitekta Pavle Ječmenica iz nadzorne firme Dahlem sumnja da će radovo biti završeni do 17. februara kako je predviđeno ugovorom, a ako se radovi nastave sadašnjom dinamikom, on kaže da kolektor neće biti pušten u rad ni do početka naredne turističke sezone.

Na sastanku je napravljen presjek do sada realizovanog obima radova, a od izvođača je zatraženo da saopšti i preduzme konkretne mjere kako bi radovi bili završeni do predviđenog roka.

Sada je na 11 gradilišta angažovano oko 100 radnika, a prema ugovoru trebalo je da bude otvoreno 25 gradilišta i znatno više radnika.

Firma Ćeltićoglu na tenderu je izabrana kao najbolja za gradnju 35,3 kilometara vodovodne i kanalizacione infrastrukture, 13 pumpnih stanica i jedan podmorski ispust čija je vrijednost 18,5 miliona eura.

Bonus video: