Konkurs za najbolji suvenir iz Župe

I ne smije biti kopija suvenira koji su rađeni prethodne dvije godine
116 pregleda 1 komentar(a)
Suvenir, Foto: NVO Župa u srcu
Suvenir, Foto: NVO Župa u srcu
Ažurirano: 29.07.2018. 08:32h

NVO „Župa u srcu“ i ove godine bira najbolji suvenir Župe a svi kreativci mogu turistički suvenir koji urade poslati pomenutoj nevladinoj organizaciji do 30.novembra i tako konkurisati za nagradu u iznosu od 50 eura. Turistički suvenir, kako su naveli iz NVO “Župa u srcu”, treba da promoviše Župu, da ima elemente prepoznatljivosti lokalne sredine i bude odraz tradicije, kulture, istorijske i materijalne baštine koju Župa posjeduje, da ima upotrebnu vrijednost, da bude stilski i estetski privlačan i cijenom prihvatljiv.

“Suvenir treba da bude lako prepoznatljiv i vizualno prijemčiv, a za njegovu izradu se ne mogu koristiti nerazgradivi, već isključivo ekološki prihvatljivi materijali”.

I ne smije biti kopija suvenira koji su rađeni prethodne dvije godine.

Komisija će vrednovati kvalitet ukupnog koncepta, prepoznatljivost Župe, tradicionalnost i realnost rješenja, praktičnost i moguću primjenjivost u svakodnevnoj upotrebi, kao i ekonomsku pristupačnost priozvoda.

“Suveniri koji zadovolje kriterijume komisije, kao i nagrađeni souvenir, dobiće markicu 'Suveniri Župe' i biće predmet dalje promocije koju će organizacija kontinuirano sprovoditi kako bi povezali tražnju suvenira sa njihovim proizvođačima”.

Bonus video: