Načelnik Komunalne policije u Baru: Stojim iza svega što sam rekao i uradio

On je naveo da se ne stidi što je sa svojim bratom u posljednjoj deceniji prošlog vijeka radio četiri godine tokom sezone taxi-kombijem
102 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Zoran Pajović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.11.2013. 18:41h

Načelnik Komunalne policije u Baru Zoran Pajović replicirao je juče predsjedniku Saveza auto-taksi preduzetnika Bara Borislavu Pavloviću, uz ocjenu da je Pavlović “vjerovatno dobio od nekoga zadatak da uporno proziva Komunalnu policiju”.

Pajović je naveo da se ne stidi što je sa svojim bratom u posljednjoj deceniji prošlog vijeka radio četiri godine tokom sezone taxi-kombijem, dodajući da je iz tog perioda stekao puno dobrih prijatelja sa kojima se i danas druži.

“Ja sam iz Crmnice iz Donjih Seoca i ne potičem iz bogate porodice, već sam kao odličan đak barske gimnazije upisao studije i morao ljeti da radim po 12 sati dnevno sve dok nisam završio fakultet i zaposlio se u MUP-u krajem 1996. Lako je provjeriti da li sam redovno plaćao poreze i doprinose i sve dažbine prema Opštini i državi Crnoj Gori i ja pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je to tačno i za mene i za mog brata, a volio bih da Vi ili neko drugi iznese neki podatak drugačiji. Toliko što se tiče ličnog”, naveo je Pajović.

Ističući da ne misli da je idealan rad Komunalne policije na čijem je čelu, Pajović je dodao da pokušava da se bori “koliko umije i zna” prvo protiv nepravilnosti u svojoj službi, a potom i svih oblika komunalnog nereda u gradu.

“Naš posao nije lak ni zahvalan jer se svakodnevno sussrijećemo sa ljudima kao što ste Vi, koji ste, na pimjer, u dugom periodu obavljali djelatnost vozilom za koje nijeste posjedovali odobrenje, kažnjavani ste od strane Komunalne policije zbog neisticanja auto-taxi oznaka na vozilu i slično. Ne plaćate ovoj državi ni centa zadnjih deset godina, ali, najglasniji ste u protestima ispred Opštine. Koliko posao načelnika Komunalne policije uspješno ili neuspješno radim ubrzo će dati svoj sud građani i moja partija SDP na predstojećim lokalnim izborima, koja me kandidovala 2007. na ovo mjesto na koje sam došao sa mjesta predavača na Policijskoj akademiji u Danilovgradu gdje sam bio zaposlen u stalnom radnom odnosu”, naveo je Pajović.

On je istakao i da mu je jasno kako svih ovih godina otkako vodi Komunalnu policiju Pavlović i taksisti pregovaraju sa državnim organima i ne plaćaju ništa državi ni opštini, “već sistemom ucjena i vjerovatno glasovima plaćate porez svih ovih godina, jer ne vidim drugi način kako funkcionišete Vi i udruženje na čijem ste čelu”.

“Poznajem puno građana kojima se za 100-200 eura poreza plijeni imovina, stavlja hipoteka na nepokretnosti, isključuje struja i voda, a gle čuda, Vi i Vaš drug Golubić samo po osnovu poreza i doprinosa dugujete preko 40.000 eura i niko vas ne dira već i dalje „pregovarate“ već deset godina. Je li moj posao ulica kako mi Vi naređujete, a da za plaćanje poreza i drugih obaveza koje vi ne izmirujete ja ne treba da brinem, već vi to završavate sa većim kadrovima od mene, konstatacija je kojom treba da se pozabavi državni tužilac, a ja ću ga danas obavijestiti o osnovanoj indiciji da ste Vi i oni koji vam omogućavaju ovakav status vršioci više koruptivnih krivičnih djela. U gradu Baru funkcioniše gradski javni saobraćaj na izuzetno viskom nivou, a i postojeća taxi društva „Star taxi“, „Euro taxi“ i „Hit taxi“ posluju potpuno legalno na osnovu naše kontrole koju smo izvršili, pa građani neće plakati za Vašim uslugama-zaključio je Pajović.

Recite, koji Vas je ministar pomilovao

“Gospodine Pavloviću, skinite djelimičnu odgovornost sa sebe i obavijestite građane koji Vam je ministar ili predsjednik partije, kako vi tvrdite i kako „bruji“ grad, dozvolio da ne treba da plaćate porez od 3.321.000,00 eura.

Možda će nova vlast pitati i vas i ove što šuruju sa vama kako ste uspjeli to da „odradite“. Volio bih da ozbiljno preispitate sami sebe i da počnete Vi lično i članovi udruženja na čijem ste čelu, da se ponašate lojalno prema ovoj državi kroz plaćanje poreza i tako vratite čast i dostojanstvo djelatnosti koju obavljate, a koju ste očigledno sa vašim predsjednikovanjem doveli na ove grane”, poručio je Pajović.

Bonus video: