Nova zgrada za policijske službenike: Ključeve dobio ko je izmirio obaveze

Sve dok ne izmire obaveze za kupovinu stana, koji su dobili preko sindikalne orgtanizacije po cijeni od 485 eura, policajci neće dobiti ključeve
409 pregleda 1 komentar(a)
Stari Aerodrom, zgrada za policijske službenike, Foto: Boris Pejović
Stari Aerodrom, zgrada za policijske službenike, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.11.2013. 20:57h

Službenici Uprave policije, koji su po povoljnim uslovima preko sindikalne organizacije do sada platili stan na Starom Aerodromu, dobili su ključeve i počeli sa useljenjem.

Oni, koji još nijesu izmirili svoje obaveze prema Sindikatu UP, potpisali su aneks ugovora prema kojem su se obavezali na koji rok da plate dugovanja.

Sve dok ne izmire obaveze za kupovinu stana, koji su dobili preko sindikalne orgtanizacije po cijeni od 485 eura, policajci neće dobiti ključeve.

Useljenje u zgradu UP kasnilo je punih deset mjeseci jer je prema ugovoru taj posao trebalo da bude gotov još početkom ove godine.

Zbog kašnjenja grupa službenika se ovog ljeta obraćala čelnicima policije i MUP-a kako bi urgirali da se što prije riješi problem oko useljenja.

Po povoljnim uslovima krajem 2011. godine prema bodovnoj listi Sindikata UP, stanove je dobilo 83 službenika policije, a ta podjela tada je izazvala buru nezadovoljstva u UP jer je bilo onih koji su tvrdili da se i njihovo ime trebalo naći na tom spisku.

Kamen temeljac za zgradu postavljen je početkom oktobra 2010. godine, a gradnja je dodijeljena firmi "Kroling". U izgradnji zgrade Sindikat UP učestvovao je sa 20 odsto od sredstava iz Stambenog fonda, dok su ostalih 80 odsto vlasnici stanova obezbjeđivali uglavnom podizanjem kredita.

U izgradnji stanova za službenike policije učestvovao je i Glavni grad Podgorica u iznosu od preko pola miliona eura, jer su Sindikatu UP poklonili parcelu od 4.834 kvadrata.

Bonus video: