Poruka „Kolji Srbe” na putu

Šovinističk grafiti u Doljanima, mještani traže da se počinioci nađu i kazne
127 komentar(a)
Doljani put, Foto: Boris Pejović
Doljani put, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.11.2013. 15:04h

Poruke šovinističke sadržine osvanule su juče ujutro u Doljanima u Podgorici, na putu od crkve prema Burumu.

Mještani su bili zaprepašćeni kada su vidjeli da je neko tokom noći, najvjerovatnije kamenom, na putu ispisao prijeteće poruke, kakvih do sada nije bilo.

Nedaleko od crkve u Doljanima na putu piše “Albanija”, u blizini “Ko Srbina kolji”, a oko kilometar ipo dalje “OVAL smrt Srbima” i “Kolji Srbe”.

“Ovakve poruke su za svaku osudu i mi ih shvatamo kao veoma ozbiljne uvrede i pokušaj provokacije. Smatram da su za ovakve stvari krivi isključivo političari koji ovdje dolaze samo kada su izbori zarad dobijanja političkih poena”, kazao je juče “Vijestima” osnivač NVO “Doljani” Ljubo Varagić.

Mještani juče do 15 časova nijesu slučaj prijavili policiji, ali su bili vidno uznemireni zbog poruka koje su zatekli na putu kojim djeca idu u školu.

“Poruke su prvo primijetila djeca, kada su ujutro išla u školu. Nismo odmah slučaj prijavili policiji, već smo čekali da ljudi dođu sa posla i da se dogovorimo”, rekao je Varagić.

Vuk Radenović smatra da bi policija ozbiljno trebalo da se pozabavi prijetećim porukama.

“Svi strepimo za sigurnost naše djece”, rekao je Radenović.

Njegov komšija Petar Stožinić tvrdi da ranije nije bilo sličnih poruka u selu i očekuje da se krivci kazne, kako se nešto slično ne bi ponovilo.

“Ovo je prvi put da se kod nas u selu pojavljuju poruke šovinističke sadržine, pogotovo nas čude poruke ovakve sadržine, jer kod nas nema Albanaca. Preksinoć, kada sam išao na posao u noćnu smjenu, poruka nije bilo, ali su ih djeca vidjela ujutro”, rekao je Stožinić.

Bonus video: