Podgorica: Ukradeno 30-ak šahti za samo tri mjeseca

Nema ulice u gradu u kojoj su poklopci za šahte na broju
101 pregleda 2 komentar(a)
Šahte, Foto: Zoran Đurić
Šahte, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2013. 20:45h

Gotovo da nema ulice u kojoj su sve šahte i rešetke na broju, a samo u posljednja tri mjeseca ukradeno ih je najmanje tridesetak.

Svakodnevni lopovluk godišnje košta građane Podgorice i do 50 hiljada eura, o čemu su “Vijesti” ranije pisale.

“Koliko je krađa uzela maha govori činjenica da u gradu ne postoji saobraćajnica koja je pošteđena... kao ni parkinzi ispred stambenih zgrada, ali i bulevari. Usljed otuđenja poklopaca za šahte od strane nepoznatih lica, ekipe 'Vodovoda i kanalizacije' su u protekla tri mjeseca izvršile postavljanje 16 betonskih i 13 liveno gvozdenih poklopaca. Cijena koštanja betonskog poklopca sa postavljanjem je 30 eura, dok su liveno-gvozdeni148”, saopšteno je iz “Vodovoda i kanalizacija”.

Ističu da novac za saniranje štete koju pričine vandali mogao da se upotrijebi za širenje vodovodne mreže, poboljšanje vodosnabdijevanja, ili usluga fekalne kanalizacije.

“Odnosno na unapređenje kvaliteta usluga, na dobrobit svih korisnika”, piše u saopštenju.

Upozorili su vlasnike otpada i stovarišta da ubuduće ne otkupljuju predmete sa oznakom da su vlasništvo Glavnog grada i pozvali građane da prijave policiji ili komunalnim službama svaku krađu, ili uništavanje imovine.

“ Jer jedino svi zajedno možemo stati na kraj drznicima koji uništavaju gradsku imovinu i dovode u pitanje sigurnost građana”, saopštili su iz JP “Vodovod i kanalizacija”.

Ogromna rupa kod Krivog mosta

Na trotoaru kod Krivog mosta u srijedu prijepodne zjapila je ogromna rupa, nakon što je u noći između ponedjeljka i utorka ukraden metalni poklopac.

Radnici “Puteva” su juče, nakon poziva “Vijesti”, na rupu postavili betonsku ploču. Samo nekoliko stotina metara dalje, u Ulici Ilije Plamenca, ispred zgrade preko puta “Hemomonta”, ukraden je rešetkasti poklopac sa ulične šahte.

“Rešetka je nešto drugačijih dimenzija i već smo naručili da se izradi kako bi šahta ponovo bila bezbjedna. Pomenuti poklopac u blizini Krivog mosta nije naša nadležnost, ali ćemo se potruditi da i njega napravimo, pošto rupa predstavlja veliku opasnost za sugrađane”, kazala je vd direktorica “Puteva” Violeta Klikovac.

Bonus video: