Međunarodna nedjelja onkologije obilježava se u Budvi

Klinički centar Crne Gore u Podgorici obezbijedio je za trideset žena, pripadnica romske populacije, stanovnice Kampa I sa Konika, besplatnu mamografiju
88 pregleda 0 komentar(a)
mamografija, Foto: Mammography-clinics.regionaldirectory.us
mamografija, Foto: Mammography-clinics.regionaldirectory.us
Ažurirano: 31.10.2013. 17:40h

Međunarodna nedjelja onkologije u Crnoj Gori biće održana od 2. do 5. novembra u Budvi.

"Na simpozijumu će govoriti svjetski poznata imena, kao što su prof. Igor Rešetov (Rusija), prof. Vladimir Todorović, prof. Radan Džodić (Srbija), prof. Vladimir Anikin (Velika Britanija), prof. Hari Šukla (Indija), prof. Аndrej Važenin (Rusija), prof. Anatoly Romanchishen (Rusija), prof. Lanisnik Bostjan (Slovenija), prof. Janus Jaškevič (Poljska), prof. Lev Demidov (Rusija) i drugi uvaženi doktori", piše u saopštenju.

Ovo je četvrti put da se u Crnoj Gori organizuje Međunarodna nedjelja onkologa.

"Specifika naučnog programa u 2013. godini je multidisciplinarni i jedinstveni pristup raspravi o najvažnijim i najvećim problemima u vezi sa dijagnostikom, liječenjem i rehabilitacijom oboljelih od raka", piše u saopštenju.

U Budvi će od ponedjeljka biti organizovan još jedan skup ljekara pod nazivom, Škola ultrazvuka Ian Donald.

Kurs su organizujezovali Ian Donald Inter-University School of Medical Ultrasound Montenegro branch, Medicinski fakultet Univerziteta Crne Gore, Centar za nauku i Klinika za ginekologiju i akušerstvo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Besplatna mamografija za 13 pripadnica romske populacije

Centar za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici obezbijedio je za trideset žena, pripadnica romske populacije, stanovnice Kampa I sa Konika, besplatnu mamografiju.

"U cilju podrške ovoj kampanji KCCG je u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore odlučio da ove godine obezbijedi preventivne mamografije za pripadnice romske populacije. Dnevno će biti pregledano po dest žena a pregledi će se obaviti u petak, ponedjeljak i utorak (01. 04. i 05. novembar ove godine) sa početkom u 09:00 časova", piše u saopštenju Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video: