Bar: Taksisti dužni 3,3 miliona za porez

Šef Komunalne policije u Baru kaže da auto-prevoznici nemaju pravo da se bune
108 pregleda 0 komentar(a)
taksisti, taksi, Bar, Foto: Radomir Petrić
taksisti, taksi, Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 30.10.2013. 08:25h

Na prozivke za neažurnost i inertnost barske Komunalne policije, iskazane iz Saveza auto taksi preduzetnika Bara prošlog četvrtka u protestu ispred zgrade Opštine, načelnik te opštinske službe Zoran Pajović uzvratio je juče optuživši čelnike tog udruženja da ne plaćaju porez.

Iz Saveza opštinarima pored ostalog spočitavaju tolerisanje neprodužavanja licenci, slabu kontrolu na terenu, te višegodišnje nerješavanje problema taksi stanica i stajališta.

“U 2013. u više navrata smo kontrolisali licence auto-taksi prevoznika i konstatovano je da više od 180 vozila posjeduje licencu za obavljanje javnog prevoza. Napominjemo, kad god sprovodimo ovakvu akciju, redovno nam se obraćaju usmenim i pisanim zahtjevima predsjednik i sekretar Saveza Borislav Pavlović i Ivica Golubić sa obrazloženjem da Komunalna policija ne obavlja redovno kontrole i da je stanje na terenu iz ove problematike jako haotično. S obzirom da po evidenciji nadležne službe od 24. oktobra 2013. njih dvojica imaju neizmirene obaveze poreza - Pavlović dug od 21.235 eura i Golubić dug od 17.111 eura, oni samim tim unose haos u rad auto-taksi prevoza, ličnim negativnim primjerom neplaćanja poreza i doprinosa i iznose netačne informacije o broju legalnih taksista, zahtjevaju da se prekine odmah sa produženjem licenci svima kojima je taj dokument istekao 2012. Zato i ne vidimo svrhu njihovog obraćanja Komunalnoj policiji jer su navodi koje traže u svojim zahtjevima kontradiktorni i ne odgovaraju stanju na terenu”, navodi se u reagovanju Pajovića.

On je dodao da će komunalni policajci Opštine Bar svakodnevno nadzirati taj problem i preduzimati zakonske mjere i radnje iz svoje nadležnosti “po utvrđenoj dinamici”, a Pavlovića i Golubića je pozvao da prvo izmire obaveze po osnovu poreza “pa da onda predstavljaju bilo koga”.

“Napominjemo da dug 242 auto – taksi prevoznika po pitanju poreza i doprinosa iznosi 3,3 miliona eura. Njihovi uporni zahtjevi da se ukinu privredna društva 'Euro taxi', 'Star taxi' i 'Hit taxi' su potpuno neosnovani, a i te kako je osnovano da se krene u prinudnu naplatu dugovanja prema onima koji ne izmiruju poreze i doprinose, jer ne vidimo po čemu su to Pavlović i Golubić povlašćeni i ko ih štiti u odnosu na druge preduzetnike koji redovno izmiruju svoje obaveze”, zaključio je Pajović.

Bonus video: