Policija... oni što kažnjavaju: Žureći da spasi život ocu - izgubio vozačku

"Tek sjutradan sam primijetio... da su mi je policajci uzeli, a da mi to nijesu ni rekli. Ne mogu da vjerujem da čovjeka u nevolji kazne i da mu dodaju so na ranu”
104 pregleda 51 komentar(a)
Slobodan Radović, Foto: Savo Prelević
Slobodan Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2013. 20:54h

Podgoričaninu Slobodanu Radoviću saobraćajni policajci su prije nekoliko dana oduzeli vozačku dozvolu zbog brze vožnje, iako im je kazao da žuri jer pokušava da stigne na vrijeme kući, kako bi spasao život svom ocu Dušanu Radoviću (74), kojem je pozlilo.

“To se dogodilo prije nekoliko dana, oko 21 čas uveče. Pozvala me je telefonom majka i kazala da je pozlilo mom ocu, koji se nalazio u selu Sotonići u Crmnici”, rekao je Radović.

"Rekao sam im - 'Ljudi, otac mi je u teškom stanju, životno je ugrožen, ne znam hoću li ga zateći živog', na šta je isti policajac ponovio da predam dokumenta”

Dodao je da je u tim trenucima bio u gostima kod prijatelja u Podgorici.

“Odmah sam upalio auto i četiri žmigavca i krenuo prema Crmnici. Vozio sam dosta brzo, kako bih na vrijeme stigao da spasim ocu život. U zetskom selu Bistrice, zaustavila me je patrola policije”, kazao je Radović.

Policajac je prišao njegovom autu i, kako je rekao Slobodan, tražio dokumenta.

“Rekao mi je da sam prekoračio brzinu, da predam dokumenta i da dođem do njihovog auta. Rekao sam im: 'Ljudi, otac mi je u teškom stanju, životno je ugrožen, ne znam hoću li ga zateći živog', na šta je isti policajac ponovio da predam dokumenta”, rekao je Radović.

Poslušao je, kaže, naredbu saobraćajca.

“Predao sam im futrolicu u kojoj se nalazila moja vozačka, lična karta i saobraćajna dozvola. Kada sam prišao njihovom automobilu, drugi policajac mi je, nakon što sam i njemu objasnio zašto žurim, rekao da kažem gdje stanujem i da mogu da idem”, istakao je Radović.

Bez ikakve riječi, nakon par trenutaka, kaže on, vratili su mu futrolu sa dokumentima i rekli mu da može da nastavi putovanje.

“Dok sam vozio ka kući pozvao sam Hitnu pomoć iz Bara. Stigao sam u Crmnicu, samo dva, tri minuta prije kola Hitne pomoći, koja su došla u rekordnom roku i njima se ljudski zahvaljujem”, rekao je Radović, koji je oca Dušana zatekao u vrlo teškom zdravstvenom stanju.

“Imao je pritisak 260 sa 140, bio je gotovo u komatoznom stanju. Ljekari Hitne su oca odmah ubacili u njihovo vozilo i odvezli ga u Opštu bolnicu u Baru, dok sam ja sa svojim kolima išao za njima”, kazao je Radović.

Brza reakcija Slobodana i ljekara spasila je život njegovom ocu.

“Otac je, srećom, spašen i trenutno se nalazi na liječenju u barskoj bolnici. Tek sjutradan sam primijetio da mi u futroli nema vozačke i da su mi je policajci uzeli, a da mi to nijesu ni rekli. Ne mogu da vjerujem da čovjeka u nevolji kazne i da mu dodaju so na ranu, kao što su meni”, rekao je Radović.

Istakao je da se u staroj Crnoj Gori uvijek pomagalo.

“Čak i krvniku u nevolji. Samo bih volio da znam imaju li ti momci što su me kaznili, roditelja i kako bi postupili da je nihov otac ili majka u pitanju”, pita se Radović.

Radović: Njihov šef je bio korektan i srdačan

Slobodan Radović je, kaže, nakon što mu je vozačka oduzeta otišao u Centar bezbjednosti Podgorica, kod šefa saobraćajne policije Ilije Janjuševića.

“Bio je izuzetno korektan i srdačan, shvatajući situaciju u kojoj sam se našao.

Rekao je da su službenici policije, koji su me kaznili, postupili po zakonu, ali i dodao da bi on, da je bio na licu mjesta, reagovao drugačije.

Kazao mi je da bi upalio rotaciju, išao ispred mene i očistio mi put do sela, kada je u pitanju život”, rekao je Radović.

Bonus video: