Škola odavno počela, a pomoći i knjiga još nema

“Svakodnevno se raspitujem, i ja i mnogi drugi, ali ne dobijamo nikakav odgovor. Sada kažu da ne znaju kada ni da li će novca biti”, kazao je čitalac
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.10.2013. 17:16h

Pomoć učenicima srednjih škola u iznisu od 50 eura za kupovinu udžbenika i dalje nije isplaćena, iako je školska godina počela prije skoro dva mjeseca. Čitalac “Vijesti” iz Bijelog Polja požalio se da je iz Centra za socijalni rad, nakon donošenja odluke o pomoći učenicima u stanju materijalne potrebe, dobio uvjerenje da će novac biti uplaćen, ali da do toga nije došlo.

“Svakodnevno se raspitujem, i ja i mnogi drugi, ali ne dobijamo nikakav odgovor. Sada kažu da ne znaju kada ni da li će novca biti”, kazao je čitalac.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja ipak uvjeravaju da zajedno sa Ministarstvom finansija “rade na obezbjeđivanju novca”. “Budžetom Ministarstva rada i socijalnog staranja za 2013. godinu nijesu bila planirana sredstva za ovu namjenu”, rekli su iz resora Predraga Boškovića.

Pomoć je namijenjena djeci korisnicima materijalnog obezbjeđenja, bez roditeljskog staranja, koja su smještena u ustanove socijalne i dječije zaštite i djeci s posebnim obrazovnim potrebama.

Ranije je saopšteno da ukupno 2.617 učenika spada u te grupe.

Bonus video: