Budva opet blokirala zemlju Ilinčićeve

Riječ je čevrtoj firmi iz mreži povezanih kompanija koje je kontrolisala Olivera Ilinčić, nekadašnja savjetnica osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića
1 komentar(a)
Budva, Oliver Ilinčić, Foto: Vuk Lajović
Budva, Oliver Ilinčić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.07.2018. 09:43h

Opština Budva ponovo je blokirala zemljišni kompeks od 35.000 kvadrata na lokalitetu Velja ploča, na periferiji Budve, firme “Good location properties“ na ime poreskog duga od 31.468 eura.

Hipoteka je i sredinom jula upisana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine, a to je učinjeno i polovinom juna, zbog poreskog duga od 29.917 eura.

Riječ je čevrtoj firmi iz mreži povezanih kompanija koje je kontrolisala Olivera Ilinčić, nekadašnja savjetnica osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića.

Uprava lokalnih javnih prihoda Budve prethodno je donijela rješenje o pokretanju postupka prinudne naplate i ostavila zakonski rok od 10 dana da firma Ilinčićeve izmiri dugovanje.

Pozivajući se na Zakon o lokalnoj administraciji, Opština Budva je iskoristila pravo da, ukoliko ne bude ispoštovana obaveza, obezbjeđenje poreskog potraživanja izvrši formiranjem založnog prava na nekretnini.

U Centralnom registru privrednih subjekata piše da je firmu “Good location properties“ osnovala istoimena kompanija sa Floride.

Zemljišni kompleks na Veljoj ploči Opština je prvi put blokirala u junu 2015. kada je poreski dug iznosio 109.000 eura, dok je prije nje - 2009. isto učinila i država zbog poreskog duga od 743.000 eura.

Postoji i hipoteka “Hipo Alpe Adria Development” iz 2012. na ime potraživanja od 5,5 miliona eura.

Prethodnih mjesec i po, Opština je blokirala mrežu firmi koje su povezivane sa Ilinčićevom.

Loklana uprava je u junu prvo blokirala 18.000 kvadrata u Lučicama, vlasništvo dvije povezane sestre firme - “Property investments“ i “Adriatic investments“, zbog poreskog duga od 98.000, odnosno 29.000 eura. Potom je blokirala i dvije parcele firme “Fifth avenue“ u Bečićima zbog poreskog duga od 81.000 eura.

Imovina sve četiri povezane firme donedavno je bile blokirana privremenom mjerom zabrane otuđenja koju je u januaru 2016. godine, na zahtjev Specijalnog tužilaštva, donio podgorički Viši sud. Nakon što tužiocu nijesu pokrenuli istragu protiv Ilinčićeve, ukinuta je privremena mjera na imovina četiri kompanije, ukupno 50.000 kvadrata od Lučica do Budve.

To je odmah iskoristila “Hipo Alpe Adria development”, pa je preko javnog izvršitelja prije mjesec petrovačkom hotelskom preduzeću “Vile Oliva“ prodala 9.200 kvadarta zemlje u Lučicama, vlasništvo „Adriatic investments“, za 1,18 miliona eura.

Bonus video: