Podgorica: Predstavljanje programa "Lutrija za Zeleni karton"

Američka vlada svake godine na lutriji izvlači imena 50.000 stranih državljana koji kao nagradu dobijaju stalnu dozvolu boravka, poznatiju kao zeleni karton
255 pregleda 7 komentar(a)
Zeleni karton, Foto: Ikbounce.com
Zeleni karton, Foto: Ikbounce.com
Ažurirano: 28.10.2013. 10:02h

Program Lutrija za Zeleni karton (“U.S. DIVERSITY VISA LOTTERY”) 29. oktobra u 19 časova u Američkom uglu predstaviće vicekonzul Ambasade SAD u Podgorici Kajl Filding.

Lutrija za zeleni karton je program Stejt dipartmenta koji privlači milione ljudi širom svijeta u potrazi za boljim životom u Sjedinjenim Državama.

Američka vlada svake godine na lutriji izvlači imena 50.000 stranih državljana koji kao nagradu dobijaju stalnu dozvolu boravka, poznatiju kao zeleni karton.

Cilj programa je da podstakne raznolikost nacija u SAD. Kongres je 1990. uveo nagradnu igru kako bi privukao državljane iz zemalja sa niskom stopom imigracije u SAD.

Zeleni karton je trajna boravišna viza koja daje osobi zakonsko pravo da studira, živi i radi u Americi trajno, i da ulazi i izlazi slobodno iz države.

Zeleni karton ne utiče na sadašnje državljanstvo korisnika. Vlasnik zelenog kartona može naknadno da zatraži američko državljanstvo.

Više informacija ovdje>>>.

Bonus video: