Travnjak u Baru posut otrovom?

Niti smo upućeni u te radnje, niti su se, prema našim saznanjima, desile, jer imamo 24 sata dnevno nadzor cijelog prostora oko hale, kazao je direktor sportskog centra Branislav Radević
66 pregleda 3 komentar(a)
travnjak, Foto: Radomir Petrić
travnjak, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.10.2013. 09:25h

Više vlasnika i ljubitelja pasa požalilo se juče “Vijestima” da su nepoznate osobe po travnjacima oko sportske hale u Baru tokom sedmice prosule, kako su naveli, “nekakav prah ili otrov”, od kojeg je, navodno, jednoj Baranki uginulo kuče.

Oni tvrde da su u opasnosti i djeca koja se tamo igraju.

Predstavnici resornih opštinskih preduzeća juče su kategorično demantovali da imaju ikakve veze sa tim, “ako se to zaista i zbilo”.

Direktor JP “Sportsko-rekreacioni centar” Branislav Radević bio je zatečen.

“Odgovorno tvrdim da niti smo upućeni u te radnje, niti su se, prema našim saznanjima, desile, jer imamo 24 sata dnevno video i fizički nadzor cijelog prostora oko hale. Pa ko to može i smije da baca otrov na javne površine? Ako je neko i činio nešto tako, nama ništa nije prijavljeno. Uostalom, pogledajte i sami ovu djecu koja trčkaraju travnjacima. Pa zar bi ih roditelji puštali da je travnjak otrovan”, upitao je Radević.

Iz uprave JP “Komunalne djelatnosti” kazali su “Vijestima” da “apsolutno nikakve veze nemaju sa eventualnim posipanjem zelenih površina“, dodajući da je njihov posao da te zelene površine održavaju i kose, “a ne da ih posipamo otrovom”.

Barani koji su kontaktirali “Vijesti” spekulišu da se radi o mogućem odgovoru na nedavne nove slučajeve ujeda djece od strane pasa lutalica po Topolici. Oni su dodali da problemi napuštenih životinja treba da se rješavaju sistemski i po zakonu, a ne trovanjem.

Oni su ekološkoj organizaciji “Orka” tim povodom uputili pismo sa molbom za pomoć, u kojem se navodi da borba protiv pasa lutalica trovanjem javnih površina za krajnji ishod uglavnom ima smrt pasa koji imaju vlasnike.

“Time se ne postižu željeni rezultati, ali zato su u posljednje dvije godine unesrećeni mnogi ljudi čiji su ljubimci uginuli u strašnim mukama”, istakli su sagovornici “Vijesti”, koji su zahtijevali anonimnost.

Bonus video: