Ambasador CG u Srbiji na sahrani Jovanke Broz u ime Crne Gore

Jovanka Broz će biti sahranjena u subotu u Kući cvijeća u Beogradu, kada se očekuej dolazak delegacija iz Slovenije, BiH, Hrvatske, Crne Gore
120 pregleda 7 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Boris Pejović
Igor Jovović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.10.2013. 14:19h

"U ime Crne Gore sahrani Jovanke Broz prisustvovaće ambasador u Srbiji Igor Jovović", saopšteno je "VIjestima" iz Vladinog biroa za odnose za javnošću.

Jovanka Broz će biti sahranjena u subotu u Kući cvijeća u Beogradu, kada se očekuej dolazak delegacija iz Slovenije, BiH, Hrvatske, Crne Gore.

Kovčeg sa tijelom Jovanke Broz od subote ujutro, pred sahranu koja je zakazana za podne, biće izložen ispred Kuće cvijeća, i pored njega će, kako je odlučio Organizacioni odbor za sahranu nekadašnje prve dame SFRJ, koji je formirala Vlada Srbije,, pripadnici Vojske Srbije držati stražu.

Ulaz kroz glavnu kapiju nekadašnje Titove zimske bašte, koja se nalazi uz Muzej istorije Jugoslavije, na Dedinju, biće prvo otvoren za novinare u 10.30, a potom i za članove Vlade i porodice u 11 sati.

Nakon toga, kako je ranije izvijestio Radio Slobodna Evropa, moći će da uđu i svi zainteresovani građani i predstavnici stranih delegacija.

Tačno u podne, kraj odra će održati posmrtne govore premijer Srbije Ivica Dačić, Jovankin sestrić Goran Aleksić i predsjednik SUBNOR Miodrag Zečević.

Zatim će, u krugu porodice i predstavnika Vlade, tijelo Jovanke Broz biti unijeto u Kuću cvijeća, gdje će biti ukopana. Kasnije će građanima i stranim delegacijama biti omogućeno da prođu u mimohodu i odaju počast udovici doživotnog jugoslovenskog predsjednika.

Počasnu stražu kraj groba držaće njeni saborci, borci čuvene Šeste ličke divizije, dokle budu mogli da izdrže.

Bonus video: