Počelo uređenje izletišta: Gorica u novom ruhu

U akciji će učestovati radnici “Zelenila” i “Čistoće” i vatrogasci, a predviđeno je obnavljanje i parkovskog mobilijara na Gorici
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2013. 15:12h

Uređenjem brda Gorica je počela akcija sređivanja gradskih parkova koja će trajati mjesec dana.

U akciji će učestovati radnici “Zelenila” i “Čistoće” i vatrogasci, a predviđeno je obnavljanje i parkovskog mobilijara na Gorici.

“Radnici 'Zelenila' angažovani su na uklanjanju i košenju samoniklog rastinja duž staza, prorijeđivanju prirodnog podmaltka i na potkresivanju stabala, uklanjanju i mljevenju biljnog otpada. Takođe planiramo postavljanje i dovođenje u red postojećeg parkovskog mobilijara i ugradnju novog”, kazala je pomoćnica direktora za tehničke i operativne poslove “Zelenila” Tijana Perović.

Sekretar Sekretarijata za komunalne poslove Miomir M. Mugoša saopštio je da je počelo uklanjanje osušenih i opožarenih stabala, košenje trave, farbanje stubova javne rasvjeta...

Osim Gorice, biće uređivani i ostali parkovi i park-šume.

“Akcija saniranja park-šume Gorica trajaće mjesec dana, u zavisnosti od vremenskih uslova radovi će se izvoditi u kontinuitetu. Radovi u park-šumi Gorica nastaviće se i poslije ove akcije, a po kalendaru i sezoni poslova bićemo angažovani u park-šumama Ćemovsko polje, Zlatica, Ljubović i Tološi”, pojasnila je Perović.

Urediće i biciklističku stazu a psi će morati na povodac

Mugoša je saopštio da će na Gorici biti postavljena informativna tabla da je zabranjeno uvođenje pasa bez povodca, čime će se obezbijediti lična sigurnost građana.

U saopštenju piše da je obilježena horizontalna signalizacija biciklističke staze, od crkve Svetog đorđa do vrha Gorice, i da će biti postavljena dva vertikalna znaka “Biciklistička staza”.

Galerija

Bonus video: