Lovci ostali bez pasa: Ko postavlja otrov u blizini šume i zašto?

"Događaj smo prijavili policiji, ali ne vjerujemo da će to dati neki rezultat i da će počinioci biti otkriveni. Gubitak pasa nam svakako niko ne može nadoknaditi”
9 komentar(a)
Ažurirano: 22.10.2013. 08:06h

Tri lovačka psa uginula su prekjuče, nakon što su, kako tvrde vlasnici, u Zatrijepču pojeli otrov.

Igor Joličić i Dalibor Dragović ispričali su da su sa prijateljima krenuli u šumu da love u mjestu Ćafa, ali da su ostali bez kerova.

“Otrovana su dva trobojca i jedan balkanski gonič, a pronašli smo i dvije otrovane mačke dok smo tražili naše pse koji se nijesu odazivali na pozive. Neko je pored puta u šumski ulaz bacio otrov koji su uginule životinje pronašle i pojele. Ovo nije prvi put da neko truje pse na ovom području, pošto je prošle nedjelje otrovan i jedan ptičar”, kazao je Joličić, kome je uginuo balkanski gonič.

On i Dragović ne znaju ko je mogao da postavi otrov u blizini šume, koju lovci često posjećuju u vrijeme lovne sezone.

“Ne možemo ni da pretpostavimo ko je bacio otrov i koji su motivi da neko radi nešto slično. Događaj smo prijavili policiji, ali ne vjerujemo da će to dati neki rezultat i da će počinioci biti otkriveni. Gubitak pasa nam svakako niko ne može nadoknaditi”, rekao je Joličić.

Dragović je za vikend u Zatrijepču ostao bez trobojca, kojeg su juče ujutro pronašli uginulog nedaleko od puta.

“Pas je vjerovatno, nakon što se otrovao, tumarao šumom, pošto ga dan ranije nijesmo mogli naći, a nije se odazivao na pozive. Ponovo smo ga tražili i pronašli uginulog u blizini šume. Volim životinje, žao mi je i mačaka koje su otrovane, a za psa sam, baš kao i Igor, bio sentimentalno vezan. Ne znamo kome je zadovoljstvo da naudi na ovaj način životinjama”, kazao je Dragović.

Bonus video: