Lopovi skrnave i grobnice na zagoričkom groblju

“Sa groba je skinut kompletan lanac od mesinga, dužine osam i po metara. Sin je bio mlad, imao je samo 28 godina"
106 pregleda 12 komentar(a)
Draško Pejović, Foto: Zoran Đurić
Draško Pejović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.10.2013. 19:43h

Sramno skrnavljenje i krađa metalnih i mermernih djelova prisutno je i na groblju u Zagoriču, gdje je ukraden mesingani lanac sa porodične grobnice Draška Pejovića, u kojoj je prije tri godine sahranjen njegov tragično preminuli sin.

Pejović je ispričao “Vijestima” da se šokirao onim što je vidio, kada je u nedjelju otišao sinu na grob.

Pejović je juče razgovarao i sa direktorom “Pogrebnih usluga” Slobodanom Stanovićem, koji je ponovo pozvao policiju da pronađe lopove koji skrnave grobnice

“Sa groba je skinut kompletan lanac od mesinga, dužine osam i po metara. Sin je bio mlad, imao je samo 28 godina i zato mi skrnavljenje njegovog groba još teže pada. Razočaran sam ovakvim postupkom vandala, kojima očigledno ništa nije sveto i jedina vodilja im je da nešto zarade, ako od tako zarađenog novca mogu uopšte mirno da spavaju”, kazao je juče Pejović.

On je krađu prijavio polciji, ali ne očekuje da će počinilac biti otkriven.

“Policija je izašla na grob mog sina, napravila uviđaj, ali su male šanse da se postigne nešto više od običnog evidentiranja još jednog skrnavljenja grobnica”, rekao je Pejović.

“Vijesti” su u nedjelju objavile da se sa grobnica na Čepurcima krade sve što se može prodati.

Pejović je juče razgovarao i sa direktorom “Pogrebnih usluga” Slobodanom Stanovićem, koji je ponovo pozvao policiju da pronađe lopove koji skrnave grobnice.

Stanović je u petak kazao “Vijestima” da grobnice u Zagoriču nijesu na meti lopova u posljednje vrijeme, ocijenivši da je za to zaslužna betonska ograda kojom je groblje opasano.

“Napisane su prijave policiji povodom ovog slučaja, ali i onih sa groblja na Čepurcima i očekujemo pomoć policije u otkrivanju počinilaca. Skrnavljenje grobova je težak udarac svima, u potpunosti razumijem porodice koje su se našle na udaru vandala, ali mi smo tu potpuno nemoćni”, kazao je juče Stanović.

Obeštećenja nema jer nema propisa

Stanović je rekao da porodice čije su grobnice oštećene ne mogu da računaju na obeštećenje, jer to, tvrdi, nije predviđeno propisima.

“Nemamo propis za naknadu štete u ovakvim slučajevima. Jedino smo dužni da zamijenimo betonske ploče na grobnicama koje mi radimo, ukoliko dođe do njihovog pucanja”, pojasnio je Stanović.

Bonus video: