Odbijen ministrov pašenog: "Emerald bay" ipak bez dozvole u Budvi

Zahtjev kompanije “Planet”, u kojoj Šestović ima trećinu kapitala, odbijen je jer nije plaćen cjelokupan iznos na ime komunalija
248 pregleda 13 komentar(a)
Emerald bay, Foto: Emeraldbay.com
Emerald bay, Foto: Emeraldbay.com
Ažurirano: 22.10.2013. 19:18h

Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj u Budvi odbio je da izda upotrebnu dozvolu za luksuzni apartmanski kompleks, koga je uz samu ivicu Jadranske magistrale izgradila podgorička kompanija “Planet” DOO, dijelom u vlasništvu biznismena Ljubiše Šestovića, inače pašenoga aktuelnog ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića.

Zahtjev kompanije “Planet” u kojoj Šestović ima trećinu kapitala, obrazložio je opštinski Sekretarijat za urbanizam, je formalno odbijen zbog neplaćenog cjelokupnog iznosa na ime komunalija.

“Vijestima” je u Opštini rečeno da se izdavanje upotrebne dozvole sada vezuje za izmirene komunalije, jer je taj kompleks dobio dozvolu po starom zakonu, kada se naknada za opremanje građevinskog zemljišta uplaćivala nakon završene gradnje.

Cijena apartmana u ovom objektu je od 2.500 eura pa naviše

Zgrada od 5.127 kvadrata na uskoj parceli od nešto više od dvije hiljade kvadrata izgrađena je prije dvije godine uz sami obod magistrale i puta u naselju Pržno.

Kompleks pašenoga aktuelnog ministra urbanizma nosi naziv Emerald Bay, po istoimenom zelenom dragom kamenu. Na sajtovima za prodaju nekretnina piše kako je ta zgrada idealan spoj savremenog i tradicionalnog.

“Kombinacija prirodnog kamena i stakla u ovom okruženju čini da se objekat savršeno stapa sa okolinom, dok sniježno- bijela boja odaje utisak elegancije, svježine i luksuza. U okviru rezidencije je 51 apartman sa jednom, dvije ili tri spavaće sobe, a tu su dva nivoa podzemnih garaža.

Rezidencija se nalazi na svega 50 metara od prelijepe pješčane plaže i okrenuta je jugu, čime je maksimalno iskorištena sunčeva svjetlost. Apartmani su prostrani i svijetli. Posebna pažnja je posvećena efikasnom korišćenju prostora. Podovi su izrađeni od italijanskog parketa prve klase, dok kupatila krasi keramika vrhunskog kvaliteta iz Španije i Italije, kao i sanitarije proizvođača poput Villroy&Boch i Hansgrohe. Kupatila su opremljena i podnim grijanjem.

Svaki apartman ima lođu kreiranu da omogući dovoljno svjetlosti i sunca tokom cijelog dana, ili prijatan hlad. Svaka prostorija u stanu je opremljena sa split-inverter klima uređajem vrhunskog kvaliteta. Maksimalna bezbjednost je osigurnana sistemom video nadzora i jedinicom za interfon”, navodi se u propagandnoj reklami na sajtu za prodaju nekretnina.

Cijena apartmana u ovom objektu je od 2.500 eura pa naviše.

Bonus video: